Mitrescu îndeamnă la calm

Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, nu crede că-l vrea cineva înlăturat din federaţie. Chiar dacă liderii Manu Tomescu şi Dumitru Pîrvulescu s-au acuzat reciproc că au încercat un puci împotriva lui Mitrescu, acesta din urmă consideră că „rufele trebuie spălate în familie”.

Reporter: Cum comentaţi aceste acuzaţii?

Constantin Mitrescu: Nu comentez chestiile astea. Lucrurile se spală în familie, şi nu în spaţiul public, fie televiziuni, reţele de socializare. Acţiunile sindicale se fac în mod organizat, cu informarea tuturor organelor de conducere. Să ştiţi că reuşita unei acţiuni constă în participarea tuturor organizaţiilor sindicale şi, în cazul nostru, mai ales a acelor organizaţii de tip federativ.

Rep.: Vreţi să spuneţi că nu aţi fost anunţat înainte ca acest protest să aibă loc?

C.M.: A fost un protest făcut de domnul Manu Tomescu împreună cu doi, trei lideri. Am aflat şi eu în ziua respectivă de protest. Bineînţeles, am aflat primul. O acţiune, ca să nu fie un eşec răsunător, trebuie să fie cu participarea tuturor federaţiilor. Trebuiesc convinse.

Rep.: Vedeţi o greşeală în mişcarea domnului Tomescu?

C.M.: Trebuie să ne gândim că administraţia tot timpul trebuie să înţeleagă că solicitările şi cerinţele noastre, în comisiile de negociere, în comisiile paritare, vin de jos, din nemulţumirea oamenilor. Inclusiv aceste proteste ale liderilor, cum a fost acum, tot din nemulţumirea oamenilor au apărut. Nu sunt puciuri, în opinia mea. Nu sunt uzurpări de calităţi oficiale. Pur şi simplu, e spiritul mulţimilor privind drepturile salariale şi a salariilor care sunt astăzi în Complexul Energetic Oltenia.

Rep.: Au fost acuzaţii de puci împotriva dvs. din ambele direcţii. Cum le comentaţi?

C.M.: Au fost acuzaţii de puci. Eu sunt convins că nu au fost puciuri nici de o parte, nici de alta. Sau de uzurpări. E spiritul mulţimilor privind, cum v-am spus, drepturile salariale mai ales în condiţiile în care astăzi se apropie salariul minim pe economie de salariul minerilor şi energeticienilor. Este un lucru pe care noi îl aducem şi l-am adus în permanenţă la cunoştinţă administraţiei la discuţiile oficiale pe care le avem. Nu că vrea Mitrescu. Eu de-asta spun că administraţia trebuie să înţeleagă că nu e opinia lui Mitrescu când cere un drept salarial. Este spiritul mulţimilor ceea ce se întâmplă. Oamenii sunt necăjiţi. Le spun de fiecare dată.

Vizualizări: 882

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: