DD, dat în judecată de Nelu Pavel pentru 300.000 de euro

Nelu Pavel, liderul romilor, l-a acţionat în instanţă pe Dan Diaconescu, preşedintele PP-DD, pentru defăimare şi declaraţii calomnioase. Pavel este hotărât să-i ceară lui Diaconescu daune morale de 300 de mii de euro pentru că i-a instigat pe romi şi pentru că i-a distrus cariera politică. Prima înfăţişare în cadrul procesului a avut loc ieri, la Tribunalul Gorj, însă magistraţii au acordat un nou termen. Liderul romilor spune că va fi reprezentat în faţa instanţelor de către avocatul Gigi Pecingină, cel care a candidat în vară pentru Primăria Târgu Jiu din partea PP-DD.

Nelu Pavel, liderul romilor şi consilier judeţean USL, l-a acţionat în instanţă pe Dan Diaconescu pe motivul că acesta l-ar fi acuzat, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul de televiziune OTV, de faptul că ar fi primit 300 de mii de euro de la Victor Ponta pentru a cumpăra voturile cetăţenilor etniei. Pavel spune că Dan Diaconescu i-a instigat pe romi, iar aceştia au venit la el în miez de noapte ca să-i ceară câte 1000 de euro/persoană. “L-am dat în judecată pe Dan Diaconescu pentru că la o emisiune difuzată pe OTV a spus că eu am primit 300 de mii de euro de la Victor Ponta pentru a cumpăra voturile romilor. Acest lucru nu este adevărat şi ca atare l-am acţionat în instanţă pentru defăimare şi declaraţii calomnioase la adresa mea. Dan Diaconescu i-a instigat pe romi, iar aceştia au venit acasă la mine, noaptea, pe la ora unu ca să-mi ceară câte 1000 de euro/persoană. Mi-au speriat copilul şi familia, m-au ameninţat, fiind cât pe aci să-mi spargă geamurile la casă”, a declarat Nelu Pavel.

Acesta a mai precizat că Dan Diaconescu i-a distrus cariera politică. “Dan Diaconescu mi-a dat peste cap toată munca mea de peste 15 ani. Voiam să candidez la parlamentare peste patru ani, însă Diaconescu i-a instigat împotriva mea pe romii din Obreja şi mi-a stricat toate planurile”, a menţionat Nelu Pavel.

Nelu Pavel, reprezentat de un fost candidat PP-DD

Prima înfăţişare în faţa instanţelor a avut loc ieri, însă a fost acordat un nou termen. Nelu Pavel spune că şi-a angajat avocat care să-l reprezinte. Este vorba despre Gigi Pecingină, fost candidat PP-DD la alegerile locale pentru funcţia de primarul al Municipiului Târgu Jiu. În momentul de faţă, Nelu Pavel şi Gigi Pecingină sunt colegi de partid, ambii reprezentând USL-ul. “S-a acordat un nou termen, pentru a putea pune probele cap la cap şi a le prezenta instanţei. De acest lucru se va ocupat avocatul meu, Gigi Pecingină, pentru că l-am angajat ca să mă reprezinte în procesul cu Dan Diaconescu. Pavel este hotărât să-i ceară lui Diaconescu daune morale de 300 de mii de euro. “Îi voi cere lui Dan Diaconescu daune morale de 300 de mii de euro, exact aceeaşi sumă pe care el spunea că aş fi primit-o eu de la Victor Ponta. Voi lua aceşti bani, dar nu mă voi folosi eu de ei. Îi voi împărţi la familii nevoiaşe şi la cămine de bătrâni”, a declarat Nelu Pavel.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: