DD face alianţă cu Ponta dacă-i dă ministerul lui Şova

Premierul Victor Ponta şi preşedintele PP-DD Simona Man au avut, ieri, discuţii privind semnarea unui protocol de colaborare între cele două partide. Ponta a spus că este dispus să cedeze şi un minister celor de la PP-DD. La scurt timp, Dan Diaconescu a declarat la Digi 24 că îşi doreşte ministerul condus de Dan Şova, Ministerul Transporturilor. Miza acestei colaborări o reprezintă majorităţile din consiliile locale şi judeţene din ţară. La Gorj PP-DD a ales să colaboreze cu PDL şi PNL şi lucrurile rămân aşa, a declarat Niculina Mocioi, preşedintele PP-DD Gorj.

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că nu a semnat niciun protocol, dar că ar putea semna săptămâna viitoare. El a admis că este posibil ca PP-DD să intre la guvernare, dar a subliniat că acest lucru nu a fost discutat.

''Nu rupem nicio alianță. Facem majorități acolo unde PNL ajută PDL (...) Este posibil să dăm un minister PP-DD. Nu am luat nicio decizie azi. Vom discuta", a spus Ponta. Secretarul general al PP-DD, Liviu Neagu, a spus că are sarcina de a întocmi protocolul cu pricina. „În zilele următoare mă voi întâlni cu Liviu Dragnea. Eu trebuie să întocmesc acel protocol împreună cu Liviu Dragnea. În momentul în care vom avea un astfel de document, va fi prezentat colegilor, structurilor de conducere şi atunci se va lua o decizie“, a declarat Neagu. El a precizat că prioritatea actuală constă „în deblocarea unor situaţii de la nivelul consiliilor locale şi judeţene“. Întrebat dacă o colaborare cu PSD exclude una cu PNL, Neagu a răspuns afirmativ. Potrivit lui Neagu, următoarea întâlnire cu conducerea PSD va avea loc luni.

REACŢIE

La Gorj se conturează o alianţă PPDD-PNL-PDL, împotriva PSD. Liderul PP-DD Gorj, Niculina Mocioi, a declarat că a avut deja o discuţie cu conducerea centrală şi în ceea ce priveşte Gorjul lucrurile sunt clare, ea primind acordul pentru această alianţă. Mocioi a spus că alianţa cu partidele de dreapta rămâne în picioare.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: