DD îşi va dubla procentele

Oltchim va avea soartă grea indiferent dacă va fi cumpăarat de Diaconescu sau va rămâne în proprietatea statului. Diaconescu nu-l va cumpăra, dar va declanşa o acţiune de contestare interminabilă care nu va permite scoaterea la vânzare, aşa cum doreşte premierul Ponta. Probabil că azi circul va continua şi DD se va prezenta cu sacii cu bani la Vâlcea, ca să vadă tot poporul cum plăteşte el în locul statului salariile. Aproape că nici nu ne mai interesează dacă va cumpăra sau nu combinatul pentru ca el, DD, este programat să facă procente şi nu polipropilena.

Vor rămâne totuşi, din tot circul, câteva chestiuni de culise devoalate de DD de la sediul ministerului. Cea care m-a şocat este faptul că Vulpescu, şeful OPSPI, cel care a organizat licitaţia de pomină de la Oltchim, şi-a tratat partenerii de negociere cu muzică, în loc de contract. Chiar dacă lucrurile nu s-au desfăşurat aşa cum a descris DD, chiar dacă nu toţi participanţii la negociere şi-au rupt pingelele în sârbe şi hore îndrăcite, Vulpescu cu guriţa lui a spus că a pus muzică pentru că era extrem de obosit. Dacă personajul nu are rezistenţă la stres, propun premierului să-l schimbe aşa cum a mai promis zilele trecute, pentru că Vulpescu, pe lângă faptul ca vorbeşte mult, este şi un meloman îndrăcit, în detrimentul unui negociator bun, cum o cere fişa postului său.

Trecând peste amănuntele desfăşurării negocierii reprezentanţilor statului cu DD, care nu cred ca nu au fost interesante, să ne oprim la soarta combinatului. Ce se va alege de el şi de miile de oameni care lucrează aici. Ponta a declarat că începând cu a doua zi de după data când se va constata ca DD nu poate cumpăra combinatul adjudecat, va instala administrator special şi va institui regimul de supraveghere, urmând ca peste circa 6 luni să mai încerce o dată să-l privatizeze. Eu cred că nu va putea să facă acest lucru pentru simplul motiv că până la alegeri DD va târî ministerul economiei în tot felul de procese prin care va contesta faptul că nu a fost lăsat să cumpere pentru şi în numele poporului. Este tot mai clar că DD vrea să-şi dubleze cel puţin procentele ca sa poată să dicteze el coaliţiile de după alegeri. Dacă Guvernul o ţine tot aşa, DD îşi va atinge scopul şi va depăşi chiar aşteptările sale. Aşa că noua alianţă de dreapta care abia s-a lansat şi care are în centru PD-L aproape că nici nu a fost observată din cauza uriaşei vâltori create de DD.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: