De ce Antena 3 trebuie să elibereze sediul care aparține statului (explicația pas cu pas)

Îmi cer scuze (iată, ce început perfect de text care se dorește persuasiv). În textul de ieri și în viață în general, plec de la premisa că toată lumea pleacă de la premisa că Antena 3 minte. Astăzi m-am gândit: hei, poate n-o fi chiar aşa. Poate sunt unii oameni care chiar cred ce zic ticăloșii. Că sunt închiși, că sunt victimele unor abuzuri, că se pune în pericol însăși libertatea presei și alte bazaconii. OK. O să pretind că e normal să te îndoiești de minciuna cvasigenerală care plutește în toate mesajele Antenelor și o să vă fac, scurt și la obiect, o trecere în revistă a faptelor.

8 august 2014: Dan Voiculescu este condamnat la 10 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetare Alimentară. Judecătorii estimează că statul a fost prejudiciat cu 60 de milioane de euro și dispun confiscarea specială a ”produsului infracțiunii”, între care și blocul-turn în care Antena 3 își are sediul la ora actuală.

23 septembrie 2014: blocul-turn la care se face referire trece în proprietatea statului român. Așadar, din acest moment clădirea nu mai aparține nici lui Voiculescu, nici Antenei, ci statului, care e liber să facă ce vrea cu ea. Se întâmpla, atenție, acum un an și jumătate.

În timpul care trece între cele două intervale temporale, Antenele contestă tot ce pot în instanță și pierd toate procesele.

21 ianuarie 2016: Curtea de Apel consfințește, definitiv și irevocabil, că Antenele nu mai au drept de folosință asupra imobilului și, având în vedere că statul nu se înțelege asupra chiriei cu actualul locatar, dă practic verde evacuării.

Mai mult, DNA-ul dispune deschiderea unui nou dosar penal care vizează nerecuperarea prejudiciilor în cazul ICA. Asta pentru că, într-un an și jumătate, a fost recuperată doar 1% din suma (furată) de 60 de milioane de euro, urmare a vânzării unui apartament și-a unei vile care aparțineau condamnatului.

8 februarie 2016: ca urmare a deciziilor de mai sus, șeful Fiscului dispune evacuarea Antenei 3.

Și, într-adevăr, mutarea sediului costă niște bani, dar și alții și-au mai mutat sediul și ăsta nu a fost motiv de întreruperea emisiei. Cel mai recent, cei de la Realitatea s-au mutat cu cățel, cu purcel, în doar câteva zile după izbucnirea scandalului între Ghiță și Vântu.

Antena 3 ocupă abuziv un sediu care nu-i mai aparține de aproape doi ani, ba chiar unul care face obiectul unui furt. Toți cei de la Antene știau asta și au avut un an și jumătate să-și pregătească mutarea, nu cinci zile, cum pretind ei acum. Așadar, haideți, fuguța din sediul statului și jos labele de pe justiție, porcilor. Duceți-vă și transmiteți din vidanjă, de unde vă este locul.

Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: