De ce atâta grabă!

USL, sau mai bine zis Voiculescu, a hotărât să-l suspende pe preşedintele Băsescu, dar încă nu ştie pentru ce. Aşa se face că juriştii partidelor au intrat într-o şedinţă prelungită să se bată în argumente. Ponta o face pe Albă ca Zăpada şi spune că nu ştie nimic, că nu se amestecă în problemele Parlamentului că asigură stabilitatea statului. Mai degrabă cancelariile occidentale speriate de calea pe care o lua lovitura de stat pusă în scenă de Ponta, Antonescu şi Voiculescu au sunat şi l-au tras de urechi pe premier. Altfel nu se explică de ce de la entuziasmul de luni, când în vâltoare îi căzuse şi Curtea Constituţională şi alte instituţii ale statului, acum, miercuri, s-au dezis de ce spuseseră înainte şi au promis că-şi retrag toate plângerile făcute împotriva membrilor CCR.  Şi că ei sunt nişte mieluşei pe care lupul Băsescu vrea să-i pape. Nu păcălesc ei pe prea multă lume cu aerul de domnişoare de pension pentru că planul lor s-a schimbat ca să nu mai fie acuzaţi că atacă fundamentele statului de drept. În noua variantă a USL, CCR rămâne intactă, dar vor fi lăsaţi fără atribuţii printr-o OUG. Ordonanţele de urgenţă nu pot fi atacate la curte decât de avocatul poporului, care de ieri este Valer Dorneanu şi care nu va avea în veci chef să atace ceva la Curte pentru că a primit ce şi-a dorit, scaunul  de avocat al poporului. Asta a fost miza schimbării avocatului poporului. Nu recunoaşteţi stilul pesedisto-comunist- "Zicem ca ei dar facem în aşa fel încât să iasă ca noi".

Până la urmă oamenii ăştia care au ajuns la putere prin trădări şi operaţiuni machiavelice nu mai au răbdare până la toamnă, când li s-ar fi oferit posibilitatea de a ajunge unde-şi doresc cu ajutorul votului care le-ar fi dat legitimitatea pentru tot felul de tâmpenii care le-ar fi trecut prin cap.

Graba cu care asaltează şi desfiinţează tot ce nu le convine mă face să cred că de fapt acţiunile lor au câteva scopuri meschine. Primul este eliberarea din puşcărie a lui Adrian Năstase, pe care n-ar putea-o face decât un nou preşedinte în persoana lui Crin Antonescu. A doilea, este împiedicarea lui Voiculescu de a ajunge după gratii în urma pierderii proceselor pe care le are pentru luatul cu japca a Institutului de cercetări alimentare. A treia ţintă este apărarea tuturor escrocilor, hoţilor şi nenorociţilor care au făcut bani din afaceri cu statul şi care au început rând pe rând să facă cunoştinţă cu arestul. Vă daţi seama cât de mare este graba încât nu au mai putut aştepta încă 4 luni de zile în urma cărora nu le-a r mai fi reproşat nimeni că nu sunt democraţi-. În condiţiile în care Roberta a fost schimbată cu Zgonea este clar ce fel de legislativ o să avem. Zgonea nici nu s-a instalat bine în scaunul de şef al Camerei Deputaţilor că a şi declarat că vrea mai întâi de toate să-l întrebe pe Ponta ce vrea de la Camera pe care o va conduce. De la un fost plimbător de fanion la CFR ce pretenţii să mai ai-

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: