De ce întârzie alegerea noului Directorat al CE Oltenia

Noii membri ai Directoratului CE Oltenia nu vor putea fi selectaţi deocamdată. Asta pentru că abia joia trecută a fost desemnată societatea care se va ocupa de selecţia noilor membri. Decizia comitetului de nominalizare şi remunerare nu a fost una grea, asta pentru că a fost un singur ofertant, respectiv societăţile asociate Quest Advisors SRL şi S.C. Transearch Internaţional SRL.

Conform legii, există şi un termen de respectat pentru cazul în care ar exista contestaţii, iar apoi urmează semnarea contractului. “Deocamdată s-a făcut raportul de atribuire al procedurii, acum suntem în perioada de contestaţie în cazul în care se consideră o firmă lezată de procedură. Contractul se poate semna după trecerea celor 6 zile de contestaţii. După aceea, în primele 7 zile trebuie să vină cu strategia de selecţie”, a spus Ion Petroniu, directorul Diviziei Strategie Dezvoltare a CE Oltenia.

Quest Advisors SRL şi S.C. Transearch Internaţional SRL vor trebui să identifice cele patru persoane care să conducă diviziile din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre structurile conduse acum de Aurel Medinţu - Energie, Maria Scurtu - Financiar, Ion Petroniu - Dezvoltare şi Daniel Antonie - Minerit.

Realegerea noului Directorat al CE Oltenia a fost impusă de OUG 109/2011, actualii membri nefiind numiţi în baza acestei ordonanţe, iar membrii consiliului de administraţie şi cei ai consiliul de supraveghere din cadrul complexului erau pasibili de amendă pe acest considerent. Sancţiunea putea ajunge la 10 mii lei.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: