Greenpeace le cere deputaților să voteze pentru pensionarea minerilor și energeticienilor

Ecologiștii de la Greenpeace, care au militat ani la rând pentru închiderea mineritului din Gorj, le cer parlamentarulor să voteze miercuri proiectul de lege pentru pensionarea mai devreme a salariaților din termocentrale și a minerilor.

“Prin acest proiect de lege, se recunoaște grupa de muncă în condiții speciale pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, angajați care își desfășoară activitatea în unitățile de producție a energiei electrice pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui. Se recunoaște astfel un drept de care lucrătorii din industria mineritului au fost privați, în mod injust, până în acest moment. Vă îndemnăm să votați acest proiect de lege, care ar conferi un plus de protecție socială pentru oamenii care își desfășoară activitatea în condiții de muncă extrem de grele”, este apelul celor de la Greenpeace.

Organizația nu uită să amintească “modul ineficient în care atât conducerea Complexului Energetic Oltenia, cât și Ministerul Energiei gestionează planurile de restructurare și decarbonare ale companiei”.

Greenpeace este printre organizațiile de mediu care au cerut Comisiei Europene să respingă planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care nu ar elimina suficient de repede cărbunele.

Vizualizări: 4,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: