De ce vrea ministrul Muncii pensii speciale pentru primari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, la Târgu Jiu, de ce este adeptul pensiilor speciale pentru aleşii locali. Budăi susţine că primarii ar avea o pensie prea mică şi, din acest motiv, le-ar prinde bine o indemnizaţie când pleacă de la conducerea primăriei. Ministrul a şi exemplificat. În opinia sa, este prea mică o pensie de până în 1.400 de lei pentru un primar.

Marius Budăi s-a declarat, la Târgu Jiu, un apărător al pensiilor speciale pentru primari. El a explicat şi că nu e nicio problemă că indemnizaţiile acestea vor fi plătite din bugetul local.

Ministrul susţine că şi-a făcut calcule şi aceste pensii nu vor sărăci prea rău bugetele primăriilor, mai ales că sunt localităţi unde nu sunt primari pensionaţi. „Eu am mai fost şi puteţi să spuneţi că Budăi e apărătorul pensiilor speciale. Astea nu sunt pensii. Dacă dvs credeţi, sau noi, ca stat român, că un demnitar, că până la urmă, primarul este un demnitar, după 4, 5, 6 mandate de demnitar, să fie definiţia cuvântului demnitar respectată, dacă vrem să avem un demnitar în România să fie corect, dedicat sau poate să facă voluntariat, şi după 4, 5, 6 ani de mandat iese la pensie cu 1200 – 1400 maxim, e în regulă şi mergem aşa pe linia asta. Noi am considerat şi ne-am asumat că nu. Aşa cum indemnizaţiile parlamentarilor se suportă din bugetul Camerei Deputaţilor, aşa şi aceste indemnizaţii trebuie să fie suportate de bugetul local că, până la urmă, câţi poate să aibă, unul, doi maxim. Sunt comune în România care, după analiza mea, deocamdată nu au niciunul”, a spus ministrul Muncii, la Târgu Jiu.

Primarul liberal din comuna gorjeană Roșia de Amaradia a criticat Codul administrativ, care pune noi poveri pe bugetul local. Liviu Cotojman a spus că pensiile speciale pentru primarii ieșiți la pensie trebuie plătite din bugetul primăriei. "M-am crucit când am văzut. Se dau pensii speciale primarilor, viceprimarilor, dar tot din buget local. De unde? Au înnebunit ăștia. Cum să dau pensii speciale din bugetul local?", a spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 1,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: