Vîlceanu: Primarii nu fac listele de consilieri

Primarii nu fac liste! Este declarația fermă a liderului PNL Gorj, care adaugă că listele de consilieri locali vor fi întocmite de Biroul Permanent Local, după care trebuie să fie validate de organizația centrală. Lămuririle vin în contextul în care edilul Marcel Romanescu din Târgu Jiu a declarat că speră să aibă libertatea să-și facă singur lista de consilieri locali pentru viitoarele alegeri.

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a explicat că nu primarii vor fi cei care se vor ocupa de listele de candidați pentru alegerile din acest an.

Numele candidaților pentru consiliile locale vor fi întocmite de fiecare Birou Permanent Local, după care trebuie să capete girul conducerii județene. „Vă spun din start. Primarii nu fac liste. Biroul Permanent Local face liste. Acesta este statutul partidului. PNL va avea listele întocmite altfel. Biroul Permanent Local propune lista de Consiliu Local și Biroul Permanent Județean validează. Nu propun primarii, nu particularizez în niciun fel cu Marcel Romanescu. Este valabil pentru toți primarii”, a declarat președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

Mulți edili au început deja discuțiile pe marginea listelor pentru alegerile locale.  „Au început discuțiile legate de liste. Eu îi încurajez pe colegii noștri din Birourile Permanente Locale de multă vreme să înceapă aceste discuții. Unii vor să mai amâne discuția asta, alții vor să o facă din timp”, a mai spus Vîlceanu, la Radio Infinit. (M.M.)

Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: