De la socrul mic, fără număr, fără număr…

Fata lui Sorin Frunzăverde s-a măritat. Au legat-o de bucureşteanul său soţ un sobor de 17 preoţi, în frunte cu mai-marele lor Stretza. Când fata lui Băsescu s-a măritat şi au cununat-o câţiva preoţi ai bisericii în care s-a desfăşurat  procesiunea a sărit toată lumea ca arsă şi a strigat în gura mare: opulenţă, sfidare etc. Acum e drept că fiecare cheamă atâţia preoţi cât îl lasă buzunarul, că ei doar nu vin degeaba, ci contracost. Dar îmi închipui ce înghesuială o fi fost în faţa altarului şi ce bătaie pe cădelniţă o fi fost, că nu e tot una să te vadă Frunzăverde că ai dat cu cădelniţa la nunta fiicei sale sau să observe că ai spus doar “Aleluia”. Plus că dacă tinerii abia cununaţi se despart, ceea ce nu le doresc, o să spună socrul mic că n-au cântat toţi popii pe aceeaşi voce, că s-au încurcat la “Isaia dănţuieşte”, că a fost pişcotul prea mic şi vinul n-a fost din cel bun, de precestanie, că a picat ceara de la mucul lumânării din partea naşului pe pantofii miresei şi aceasta s-a fript, că popa însărcinat cu pusul cununiilor le-a potrivit strâmbe, că una, că alta. Cei 800 de invitaţi, exact ca la nunta fiicei fostului său şef Băsescu, au chefuit la cantina soacrei mici, adică la cantina Universităţii din Timişoara, care pentru eveniment a renunţat la muşamale şi a etalat o pavoazare de muselină albă. Să vadă şi studenţii măcar din fotografii cum se trăieşte la o casă mare…

La cât bănet are socrul mic, poreclit în Banat Ayatolahul, ar fi putut să facă nunta fiicei lui oriunde în lume. La cantină însă a fost mai ieftin… Oricum toaletele cucoanelor au spart gura târgului, iar a miresei a întrecut-o pe cea a Ebei. Fata lui Băsescu a dat doar 4500 de euro pe rochia în care i-a stat chiar bine. Fata Ayatolahului a dat 10.000 de euro, iar soacra mică mai avea puţin şi ne arăta şi eticheta ca să vedem că a fost mai scumpă.

Dar apropos de soacra mică: să fi costat atât de mult papionul lui Frunzăverde de nu i-a mai ajuns soacrei mici banii să-i cumpere o pălărie ca lumea de şi-a pus nimicarniţa aia pe o ureche? O să ziceţi că sunt ţăran şi că nu ştiu eu cum e moda şi trendul… Poate că nu ştiu, dar la vârsta şi eforturile ei merita şi ea o pălărie întreagă, nu una în miniatură aşa cum i-a cumpărat Prigoană Bahmuţeancăi!

Deh! Oameni suciţi şi cu arici la mână… Acum dacă socrul mic tot e coleg de partid cu băiatul lui Prigoană, poate mai fac ceva economii şi-şi împrumută soacra mică cu Bahmu pălăriile ca să economisească de campanie pentru bărbaţi.  Că cine ştie dacă după alegeri mai pupă Frunzăverde vreun minister, cu toată susţinerea masoneriei lui.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: