De Paşti, gorjenii se înnoiesc cu haine vechi de la second-hand

Sărăcia îi împinge pe gorjeni la magazinele cu produse second-hand chiar şi în preajma Sărbătorilor Pascale. Mulţi dintre cei ce calcă pragul acestor magazine sunt vârstnicii, care nu au suficienţi bani în buzunare pentru a-şi cumpăra haine sau încălţăminte nouă. Marfa pusă la dispoziţie este pe alese, iar magazinele de acest gen sunt destule în oraş.

Se înnoiesc de Paşti cu haine vechi. În această situaţie se află mii de gorjeni, care în preajma sărbătorilor caută haine prin magazinele de second-hand. Majoritatea sunt pensionari, care vin la Târgu Jiu din toată părţile judeţului Gorj. În această săptămână magazinele au şi reduceri, de la 50% pot ajunge şi până la un leu sau doi lei. „Hainele nu sunt scumpe, iar de multe ori pot să fie şi de o calitate mai bună decât la magazin. Vin la noi şi bătrâni şi tineri, care speră să găsească ceva pe măsură aici”, spune un comerciant. „Eu numai de aici cumpăr. Majoritatea hainelor sunt noi. Ne aprovizionăm de aici pentru că noi în această ţară suntem umiliţi. Aici pot să îmi cumpăr o haină la o sută de mii, pe când la un magazin cu haine noi nu pot”, menţionează Ioana Popescu, o bătrână din Târgu Jiu.

Mobilă second hand

Dar nu numai hainele şi încălţămintea sunt la mare căutare în această perioadă, ci şi mobila second-hand. Nicolae Vâlceanu are magazinul de mobilă second-hand pe Digul Jiului. Spune că în această perioadă gorjenii s-au arătat interesaţi de mobila mai veche pentru că este mai ieftină. De multe ori s-a întâmplat ca cetăţenii cu posibilităţi reduse să îşi vândă ce mai au prin casă pentru a face faţă necazurilor. „Noi mergem mai mult pe protecţie socială. Decât să aducem din Germania sau Italia preferăm să cumpărăm de la populaţie. Îi şi ajutăm pe oamenii aflaţi în situaţii grele. La noi un şifonier este un milion, pe când la magazin este de trei ori mai scump. Vin şi oameni cu probleme care îşi mai vând de prin casă să facă rost de un van şi noi le cumpărăm şi vin şi cei care vor să cumpere ceva mai ieftin. În general clienţii sunt oameni de la ţară, mai necăjiţi. Mai avem ferestre, uşi, mese, scaune de toate felurile”, afirmă Nicolae Vâlceanu, proprietarul magazinului.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: