De ziua Sănătăţii, gorjenii s-au îmbolnăvit la uşa policlinicii închise

Motiv de nemulţumire pentru zeci de gorjeni care au venit ieri la Policlinica Târgu Jiu pentru a-şi rezolva problemele de sănătate. În timp ce medicii şi-au  luat liber de Ziua Sănătăţii, bolnavii stăteau pe trotuare sau pe scările Policlinicii în speranţa că cineva le va deschide uşile ferecate cu lacăte. Situaţia a fost cu atât mai deranjantă pentru cei veniţi din afara oraşului care au pierdut timp şi au cheltuit bani pentru a se întoarce acasă mai bolnavi de cum au venit.   

Nu au trecut decât câteva zile de când un medic de la Policlinica Târgu Jiu a refuzat să primească pacienţii care aşteptau la uşa cabinetului pentru că nu avea chef. Ieri, de Ziua Sănătăţii, zi liberă pentru medici, la Policlinică era la fel de aglomerat ca în orice zi de luni, însă pacienţii stăteau la uşa instituţiei sanitare. Bolnavii aveau programări făcute pentru această zi şi ameninţă că vor cere socoteală Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. „În urmă cu o săptămână mi s-a făcut programare pentru ziua de astăzi. Atunci nu ştiau că e Ziua Sănătăţii? Voi face reclamaţie la CAS pentru că de ani de zile cotizez la sănătate pentru servicii medicale din ce în ce mai proaste”, s-a revoltat o femeie. Cei mai mulţi pacienţi nu se încumetau să plece acasă în speranţa că medicii vor începe programul mai târziu. „E închis şi nu ştim motivul. Poate programul începe mai târziu sau poate au mutat intrarea în Policlinică. S-ar putea să putea să fie ceva lucrări de renovare. N-au cum să pună lacătul pe uşă că doar e luni nu e sâmbătă sau duminică”, spunea un pacient. 

Au plecat mai bolnavi decât au venit

Situaţia a fost mult mai deranjantă pentru bolnavii care au venit de la zeci de kilometri pentru a beneficia de o consultaţie. „Venim de la Roşia de Amaradia pentru că mama are nevoie de o rază la plămâni. Avem bilet de trimitere, cupon de pensie şi tot ce ne trebuie. Ne-am învoit de la serviciu ca să venim cu ea la spital, iar acum găsim lacătul pe uşă. Asta e bătaie de joc. N-am ştiut că e zi liberă şi i-am făcut mamei mai mult rău că am scos-o afară din casă pe frigul ăsta”, a precizat unul dintre aparţinătorii unei femei care abia se mai ţinea pe picioare. Într-o situaţie deosebită s-a aflat şi un bărbat care a fost nevoit să stea câteva ore pe un trotuar în timp ce mama sa, în vârstă de 76 de ani, îşi făcea tot făcea tot felul de planuri pentru a putea înnopta în Târgu Jiu sau în apropiere de municipiu. „Venim de la Pinoasa. Copilul meu e pensionat pe caz de boală şi are probleme cu capul. Am plătit 50 de lei pe maşină şi acum nu ştiu încotro s-o apuc. Mă dor şi pe mine picioarele, dar nu ştiu unde să merg. Nu putem merge acasă că nu mai avem bani pentru drum ca să ne întoarcem iar mâine. Am o cumnată pe la Drăguţeşti şi mai aveam o rudă prin Târgu Jiu. Să vedem dacă putem rămâne la ei până mâine”, spune Maria Mărgău, din Pinoasa. Printre cei care sperau să-şi rezolve problemele de sănătate ieri s-au aflat pacienţi şi din Urdari şi Vladimir.

UPU

Unitatea de Primire a Urgenţelor este singurul sector care a făcut excepţie. Medicii au lucrat după programul deja stabilit urmând ca, prin rotaţie, să-şi ia o zi liberă.   

Galerie foto


Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: