Târgu Jiu: Revolta locatarilor împotriva parcărilor pe spaţiile verzi

Mai mulţi locatari de pe Strada “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu s-au revoltat ieri dimineaţă când angajaţii societăţii Edilitara au început să desfiinţeze parcul din faţa blocurilor. În fapt, primăria vrea să extindă partea carosabilă în zona Pieţei Mari, mutând trotuarul şi parcarea existentă cu câţiva metri, îngustând astfel spaţiile verzi din faţa imobilelor. Locatarii spun că nu au fost consultaţi în legătură cu acest aspect şi au cerut explicaţii municipalităţii. Pentru a calma spiritele, conducerea societăţii Edilitara a decis amânarea lucrărilor în zonă, până la stabilirea de comun acord cu locatarii în privinţa îngustării suprafeţelor cu spaţii verzi.

Conform conducerii societăţii Edilitara, municipalitatea şi-a propus ca înainte de sărbătorile pascale să reuşească extinderea părţii carosabile în zona Pieţei Mari, acolo unde mai mereu traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza multitudinii de autoturisme parcate în zonă. Ieri dimineaţă angajaţii societăţii au început desfiinţarea parţială a spaţiilor verzi din faţa blocurilor pentru a proceda la extinderea părţii carosabile, prin mutarea cu câţiva metri a trotuarului şi a parcării înspre blocuri. Când au văzut că pierd şi puţinul spaţiu verde existent, locatarii s-au revoltat şi nu le-au mai permis angajaţilor de la Edilitara să-şi facă treaba. „Nemulţumirea noastră este că se apropie foarte mult cu maşinile de locuinţele noastre. Avem nevoie şi noi de spaţiu, de linişte. E destulă gălăgie aici. Am înţeles că vor să ia doi metri din spaţiu verde. Nu ştiu dacă este chiar necesar să facă această schimbare. Noi oricum plătim când parcăm maşina aici, în spate nu este loc. Nici vecinii nu văd cu ochi buni treaba asta, de aceea au şi mers la primărie să vadă ce se poate rezolva”, a spus Valentina Ionescu, locatară în zona respectivă.

Alţi locatari spun că ar fi de acord cu această modificare însă numai dacă primăria se angajează să le repartizeze loc de parcare în zonă, asta pentru că, în prezent, parcarea respectivă este cu plată. „Problema este că locurile seara sunt dar sunt luate de taximetrişti, de cei care vin la piaţă, la pizzerie. Dacă se face şi în faţă, sunt suficiente. Noi suntem de acord cu alinierea străzii, dar să ni se repartizeze loc de parcare şi să ia din spaţiu atât cât trebuie. Să fie rezonabili. Aşa ştiu că plătesc 100 de lei pe an, dar am şi eu un loc de parcare”, a spus Ion Cucu, un alt locatar.         

Lărgirea străzii, amânată

Şeful societăţii Edilitara, Alexandru Zaharia, spune că locatarii din zonă au fost consultaţi în această privinţă însă nu s-a luat în calcul că sunt mai multe asociaţii pe strada respectivă. Astfel, s-a renunţat deocamdată la extinderea părţii carosabile până la consultarea tuturor locatarilor afectaţi de micşorarea zonei verzi. “Am primit încuviinţare şi comandă să reconfigurăm această zonă din prelungire Constantin Brâncuşi. Tot traficul este blocat pentru că maşinile ocupă o bandă. Intrăm în zona verde maxim 1,5 m-2m. Se va face alt gard viu frumos din tuia sau din altceva. Se va micşora trotuarul, astfel încât să fluidizăm traficul către 14 octombrie. S-a luat aprobarea de la una dintre asociaţii, am înţeles că sunt două. Sistăm pe moment până primim aprobarea de la asociaţia cealaltă”, a spus directorul SC Edilitara Public SA, Alexandru Zaharia.

Reprezentanţii societăţii au dat asigurări locatarilor că pomii din faţa blocului nu vor fi tăiaţi.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: