Debranşaţi de la apă dacă îşi udă grădinile

Târgujienii prinşi a treia oară că udă grădinile cu apă potabilă, pe timp de caniculă, vor fi debranşaţi de la reţea, avertizează directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrăşcoiu. Angajaţii societăţii fac zilnic verificări în teren.

Aparegio a demarat controale pentru a-i identifica pe cei care risipesc apa potabilă pe perioada secetei. Operatorul regional avertizează că cei care vor prinşi de trei ori că îşi udă grădinile vor fi debranşaţi de la reţeaua de apă. „Oamenii ies la udat, iar noi nu ne putem ţine la ei. Ies toţi odată şi udă, iar capacitatea este care este. Noi tratăm aceeaşi cantitate de apă, dar consumul este crescut pentru că se udă. De săptămâna trecută, am început controalele pe zonele limitrofe din municipiul Târgu Jiu, iar dacă îi găsim de două ori a treia oară îi debranşăm. Vom continua şi în această săptămână să facem anunţurile, să lăsăm înştiinţări, să încerce să raţionalizeze şi să nu ude. Asta e situaţia, dacă au fântână să ude, dacă nu, nu cu apă potabilă”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio.

În urma controalelor au mai fost depistate situaţii în care proprietarii nu aveau contorizat consumul de apă. „Am mai găsit proprietari care consumau ilegal apă şi pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, pe Calea Severinului şi în Cartierul Tismana. Mai sunt care consumă apă fără a fi contorizaţi, dar a crescut numărul de contracte. În ultima perioadă am încheiat peste 400 de contracte noi”, a precizat Pătrăşcoiu.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: