Debranşaţi pentru că au refuzat să scoată pe scară apometrele

De aproximativ o săptămână, opt familii de la Asociația 73 din Târgu-Jiu nu au apă la robinet. Au ajuns în această situație nu pentru că au facturi neachitate, ci pentru că au refuzat să scoată pe scară apometrele.

Familiile locuiesc în zona Fântânei Sâmboteanu şi nu au fost dispuse să cheltuiască bani în plus pentru a scoate apometrele din casă pe scara blocului. Oamenii sunt disperați pentru că, deși au facturile plătite la zi, nu au apă de aproximativ o săptămână. Aceștia sunt deciși să facă acțiuni în instanță pentru că măsura luată de cei de la asociație, de a le sista apa, li se pare un abuz. „Doamna de la asociație ne-a obligat să scoatem apometrele din casă spre scară. Cei care nu au avut apometre înainte le-au pus direct pe scară și le-a convenit, dar noi nu am fost dispuși să facem o cheltuială în plus. În această situație suntem 8 familii și ne-a fost sistată apa.  Eu am plătit o dată 5 milioane să-mi pun apometru în casă și nu îmi permit acum să cheltui alți bani că așa vor cei de la asociație. Un locatar  a făcut deja acțiune în instanță și așa o să facem toți. Nu e posibil așa ceva. Ne ducem prin vecini să facem baie. Nu avem apă pentru la toalete, nu avem să facem mâncare. Am sesizat și Aparegio și ne-a spus că cei de la asociație au oprit apa”, a declarat Cilibiu Victoria.

Aparegio nu se implică

Conducerea Aparegio are cunoștință despre această situație, însă nu poate să intervină pentru că sistarea alimentării cu apă a celor 8 apartamente este o decizie luată la nivelul asociației. „Noi suntem parteneri de contract cu Asociația 73. Noi furnizăm apă la Asociația 73, iar ceea ce au făcut acolo este o problemă internă a asociației, pe baza unor hotărâri ale adunării generale a proprietarilor. Noi nu avem niciun amestec în problema lor.  Noi nu avem autoritatea de a intra peste ei, nu sunt subordonații noștri, ci doar parteneri de contract. Noi ne respectăm obligațiile contractuale de a le furniza apă la apometrul de la bloc. O pate din oameni au apă că și-au mutat branșamentele interioare pe scară, iar o parte nu au apă. Nu ține de noi că acele familii nu au apă în momentul de față”, a declarat Ion Popescu, director Aparegio.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: