DECIZIE! Cafenele și restaurante închise în patru comune din Gorj

Restaurantele și cafenelele din patru comune din Gorj au fost închise ca urmare a creșterii cazurilor de Covid-19. Decizia a fost luată, marți, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

Astfel, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, din localitățile Ciuperceni, Mătăsari, Săcelu și Prigoria.

În aceste comune va fi suspendată și activitatea firmelor din domeniul jocurilor de noroc. În plus, spectacolele sau concertele sunt interzise.

Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1,5/1.000 de locuitori în cele patru comune.

În Ciuperceni și Săcelu, comune cu mai puțin de 1.500 de locuitori, s-au înregistrat patru și, respectiv, trei cazuri de coronavirus, în ultimele două săptămâni.

De asemenea, la Mătăsari, au fost depistate 11 cazuri de Covid-19, iar la Prigoria – 6 cazuri.

În ultimele două săptămâni, în municipiul Târgu Jiu s-au înregistrat 58 de cazuri de coronavirus, dar rata de infectare nu a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Situația va fi reevaluată săptămâna viitoare.

Galerie foto


Vizualizări: 7,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: