Amenzi de peste 80.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în perioada 07-26.09.2020, 252 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Astfel, în urma deficiențelor constatate au fost aplicate amenzi în valoarea totală de 82.000 de lei, fiind dispuse măsuri de remediere a deficiențelor într-un termen limită.

Cele mai frecvente încălcări ale legislației muncii descoperite în timpul controalelor au fost: lipsa echipamentelor de protecție individuală, sau neconformitatea acestora; neîntocmirea dosarelor de personal, întocmirea deficitară a evidenței orelor de muncă prestate de către salariați și neeliberarea, de către foștii angajatori, a adeverinței de vechime, la încetarea activității.  

În perioada menționată, în 233 dintre controalele efectuate, a fost verificată și respectarea măsurilor de prevenire a contaminării cu noul coronavirus.

”În intervalul 14 septembrie-19 septembrie a.c., la nivelul județului, s-a desfășurat o campanie națională de verificare a angajatorilor care folosesc în activitate zilieri, fiind efectuate în acest sens 17 controale și aplicate amenzi în cuantum de 9.500 de lei. De asemenea, în perioada 21-26 septembrie a.c., tot în cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, au fost controlate 21 de persoanele juridice cu domeniu de activitate în panificație și reparații auto, pentru nerespectarea prevederilor legislației muncii constatate aplicându-se amenzi în sumă de 15.000 de lei”, transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: