Vrea spital de urgență în oraș

Spitalul Orășenesc din Rovinari s-ar putea transforma în Spitalul de Urgență Rovinari. Autoritățile fac demersuri în acest sens și au în plan să angajeze mai mulți medici și să facă linii de gardă pentru mai multe secții. Să devină, în acest fel, o gură de oxigen pentru toți rovinărenii și localnicii din împrejurimi care au o urgență.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a anunțat că a cerut deja bani ca să poată construi o aripă nouă în curtea spitalului. Cel mai îndrăzneț obiectiv este să transforme spitalul în unul de urgență. Aparatură modernă deja are unitatea medicală. Mai rămân de înființat linii de gardă, de angajat mai mulți medici și de obținut avizele necesare pentru această schimbare.

“O parte de vină avem în primul mandat pentru că nu ne-am îndreptat bine atenția spre spital. Unul dintre obiectivele majore va fi să transformăm spitalul din Rovinari, să-i mai facem o aripă. Deja am depus spre finanțare la București, am dus organigrama pentru a putea fi modificată. Pe lângă cei 18 doctori, vrem să devenim un spital de urgență. Avem CT, avem RMN, avem toate secțiile dotate. Ne mai trebuie cam 10 doctori și avizele pentru a avea un număr de paturi mai mare, linii de gardă pentru mai multe secții”, a spus Filip, la Târgu Jiu TV.

Deja o mână de ajutor este oferită în Rovinari și în localitățile învecinate din partea celor de la SMURD care au și câte opt intervenții salvatoare în fiecare zi. „Dacă vom reuși, vom fi o gură de aer pentru toată zona noastră, nu doar Rovinari, pentru că noi deservim 35 de mii de oameni. Am văzut ce înseamnă când am făcut punctul ISU pentru orașul Rovinari și pentru împrejurimi. SMURD-ul a făcut și câte opt intervenții într-o zi. Asta înseamnă că au apărut la timp și au ajutat niște oameni”, a mai explicat Filip.

Vizualizări: 3,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: