Demersuri pentru obţinere de fonduri la Primăria Turburea

Autorităţile locale de la Turburea fac demersuri pentru a obţine fonduri în vederea demarării unor noi investiţii. Pe lista de priorităţi a primarului Bârcă se află introducerea reţelei de canalizare şi reabilitarea şcolii de a Poiana. Dacă pentru canalizare edilul local speră la fonduri guvernamentale, pentru modernizarea unităţii de învăţământ este dispus să facă şi un credit întrucât lucrările nu mai suportă amânare.

Primăria comunei Turburea a finalizat proiectul care presupune introducerea reţelei de canalizare. În condiţiile în care valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, contribuţia primăriei este de 300 de mii de lei. „Vom depune un proiect pentru canalizare. Proiectul e în fază de aprobare la Consiliul Judeţean şi urmează să-l depunem la Ministerul Dezvoltării. Proiectul presupune realizarea a 16 km de reţea de canalizare. În condiţiile în care nu ni se alocă fonduri guvernamentale, nu avem nici o posibilitate de a avea canalizare în Turburea”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Pe lista de priorităţi a edilului local se află şi modernizarea Şcolii Poiana. Autorităţile locale intenţionează ca la finele acestui an şcolar să demareze lucrările. „La Şcoala Poiana nu s-au făcut modernizări de aproximativ 40 de ani. Acoperişul e din tablă, iar de multe ori am intervenit pe alocuri pentru a nu ploua în clase. În primul rând, vrem să înlocuim acoperişul şi să izolăm termic clădirea. Vrem să efectuăm lucrările în vacanţa de vară a copiilor. Lucrările nu mai pot fi amânate. În condiţiile în care nu obţinem finanţare, vom face un credit la o bancă, unde vor fi dobânzi mai acceptabile”, a mai precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: