Decizie favorabilă pentru reautorizarea termocentralei Rovinari. Cu obiecţiuni!

Termocentrala Rovinari ar putea obţine o nouă autorizaţie de mediu în luna iulie. Asta dacă CE Oltenia va veni cu precizări suplimentare în ceea ce priveşte măsurile de diminuare a zgomotului produs de funcţionarea termocentralei.

„Cazul a fost analizat în comisia din data de 19 iunie. Autorităţile membre au fost de acord cu decizia de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru Termocentrala Rovinari, dar au ridicat anumite obiecţiuni, în sensul de a obliga solicitantul să detalieze planul privind măsurile pentru reducerea poluării fonice din zona de impact, respectiv zona locuită din spatele termocentralei. CE Oltenia a depus un plan, însă comisia a concluzionat că este prea general şi vrea o detaliere a acestui plan, detaliere pe care o să o solicităm cu termen maxim de 30 de zile pentru depunere. În aceeaşi perioadă, draft-ul autorizaţiei integrate de mediu va sta pe site-ul APM Gorj, perioadă în care publicul interesat are dreptul să facă contestaţii, sugestii, reclamaţii, obiecţiuni la condiţiile menţionate în draft”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.

Dacă CE Oltenia nu va detalia planul de măsuri aşa cum au solicitat membrii comisiei de analiză tehnică, ar putea fi respinsă solicitarea de emitere a autorizaţiei integrate de mediu. Din comisia de analiză fac parte reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară, Consiliul Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Agricolă.

Termocentrala Rovinari este cea mai fiabilă centrală electrică a CE Oltenia. Unitatea funcţionează fără autorizaţie de mediu de la sfârşitul anului trecut, acest lucru fiind sancţionat de Garda Naţională de Mediu.

Deranjaţi de zgomotul creat de instalaţiile termocentralei, localnicii au înaintat plângeri la mai toate instituţiile cu atribuţii de control. Recent, un localnic a făcut plângere la Postul de Poliţie Fărcăşeşti. Gheorghe Bunăoară din Rogojelu a reclamat că toţi sătenii sunt nemulţumiţi de zgomotul produs de termocentrală. Potrivit unor surse oficiale, inclusiv poliţiştii ar fi constatat că cele sesizate se adeveresc, solicitând să fi luate în considerare aceste aspecte la emiterea unei noi autorizaţii.

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: