Un contabil și-a virat bani de navetă deși stă peste stradă de școală

Contabilul a două școli din Gorj a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a însușit circa 188 de mii de lei, în perioada 2015-2019. Omul și-a recunoscut fapta. Între timp, acesta a ieșit la pensie și a acoperit o parte din prejudiciu. 


Contabilul șef al școlilor din Văgiulești și Samarinești a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare, cu suspendare, pentru delapidare, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals, arată o decizie a Judecătoriei Motru.


Judecătorii notează că acesta a transferat bani din contul celor două școli în contul personal pentru drepturi de care nu beneficia. Spre exemplu, a primit bani de la Școala Gimnazială Samarinești pentru navetă, deși locuiește la doi pași de unitatea de învățământ.

Raportul de expertiză arată că și-a transferat, în timp, 187.876 lei, fiind astfel prejudiciat bugetul școlilor și implicit al Primăriei Văgiulești, cu suma de 88.552 lei, respectiv al Primăriei Samarinești, cu suma de 99.324 lei.

Vizualizări: 6,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: