Declarat incompatibil după ce şi-a terminat mandatul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) identifică incompatibilii din Gorj după ce aceştia nu mai sunt pe funcţii. Este cazul unui fost consilier local din Baia de Fier, Ion Buzetoiu. ANI a descoperit acum, când omul nu mai este în Consiliu, că în 2008-2012 a avut funcţia de consilier, dar şi de angajat în aparatul propriu al primarului de atunci, Constantin Mihuţescu. Actualul primar, Dumitru Turbăceanu, nu a dorit să comenteze situaţia, dar a confirmat incompatibilitatea colegului de partid.

Potrivit ANI, Buzetoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 19 iunie 2012, fiind angajat cu carte de muncă la primărie, dar era şi consilier local. Consilierul nu a respectat Legea nr. 161/2003 care spune că „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu […] calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv”.

Drept urmare, Buzetoiu „nu mai are dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului“. Social-democratul nu mai este acum consilier, dar 2018 poate candida liniştit. 

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: