Declarații contradictorii în procesul șoferului „macaralei ucigaşe”

Şoferul macaralei care în iunie 2011 a fost implicat în accidentarea mortală a unei fete de 11 ani la Plopşoru a fost trimis în judecată, luna trecută, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, instanţă la care procesul a început deja, ieri fiind audiaţi mai mulţi colegi de la locul de muncă al acestuia.

Ion Iloiu este acuzat de ucidere din culpă, după ce un braţ care fixa maşina pe care o conducea s-a desprins, în mers, şi a lovit-o în plin pe fata aflată pe marginea drumului, accidentul având loc în prima zi de vacanţă de vară din acel an.  

Macaraua este, de fapt, o pompă de tip „elefant”, cum e cunoscută în termeni populari, aparţinând unei firme din Cluj, cu punct de lucru la Filiaşi. La audierile de ieri a reieşit că orice şofer liber al firmei se putea urca la volan pentru a pleca în cursă cu maşina, nimeni neverificând dacă toate piesele componente ale acesteia sunt bine fixate. Şoferii audiaţi la instanţă au declarat că ei nu au obligaţia aceasta, deşi judecătorul de caz, Liviu Boian, i-a întrebat de câteva ori ce fac în situaţia în care îşi pune cineva o bicicletă sau o damigeană pe „macaraua” lor şi ei pleacă în cursă fără să se asigure. Şoferii au menţionat însă că ei verifică doar dacă au cauciucurile umflate şi direcţie bună, toţi menţionând că nimeni nu le-a făcut nici un instructaj înainte în acest sens.

Printre martorii audiaţi a fost şi un şef al firmei care avea în proprietate maşina respectivă, o maşină care, în mod normal, nu are voie pe drumuri publice, ci doar pe cele de şantier. Martorul respectiv a menţionat însă că şoferii trebuie să verifice care este starea maşinii atunci când se urcă la volan şi pleacă în cursă. Acesta a menţionat şi că braţele „macaralei”, cele de sprijin, au nişte dispozitive speciale de prindere şi asigurare a lor, tocmai pentru a nu se întâmpla nenorociri aşa cum a fost cea din iunie 2011. La termenul de ieri au fost audiaţi şi vecini ai părinţilor fetei decedate, care au fost întrebaţi despre pomenile şi restul cheltuielilor pe care aceştia le-au suportat după moartea fiicei lor. Unul dintre martori a estimat cheltuielile cu pomenile şi toate celelalte la circa 30.000 de lei, bani care, probabil, la finalul procesului, îi vor fi imputaţi şoferului acuzat de ucidere din culpă. În suma respectivă ar intra inclusiv monumentul omagial ridicat de părinţi la locul unde s-a produs nenorocirea, doi îngeraşi putând fi văzuţi pe marginea şoselei, în apropierea unei parcări din Plopşoru, acolo unde braţul macaralei s-a desprins şi a lovit-o în plin pe fetiţa de 11 ani.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: