Declarațiile liderilor SMEO. Ce vor pentru oameni!

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) au explicat vineri, în fața a 800 de membri ai organizației, care sunt planurile pentru cei 19.000 de salariați ai CE Oltenia.

Liderul SMEO, Ion Rușeț, se gândește la un nou contract de muncă. “Vă spun însă că în 2014 vom proceda la negocieri, fie că vom negocia un acord, în primă fază un acord cu administrația, pe temeiul articolului 153 din legea 62 ca și recunoaștere reciprocă și cred că administrația nu poate să nege partenerul de dialog și avem în vedere un contract colectiv mult mai favorabil salariaților”, a declarat Ion Rușeț.

Președintele fostului sindicat Energia Turceni, Eugen Iovan, promite „stabilirea stabilității”. “Noi, cei care am stabilit sau mai bine zis am hotărât să facem această fuziune, să constituim marele sindicat ce se va numi Sindicatul Mine Energie Oltenia, în primul rând trebuie să stabilească o stabilitate la nivel de societate, care în ultima perioadă s-a pierdut această relaţie între administraţie şi sindicate. Sperăm să revină la normalitate, cum ar fi normal să fie şi să negociem drepturi pentru salariaţi şi să fie mulţumiţi. Să câştigăm ce s-a pierdut în 2013, cota de energie, de cărbune, o primă prevăzută în contract”, spune Iovan. Celălalt lideri din Turceni, Adrian Marciuc, crede că problemele cu administrația se pot rezolva pe cale diplomatică. Un sindicalist din zonă, Petre Susinschi, are mari așteptări de la noul sindicat. “Anul 2013 a fost un an mai slab, am pierdut multe drepturi salariale, pe care suntem încrezători că cu noul sindicat le vom câştiga”, a spus el. Liderul din zona Motru, Nelu Roșca, evită să facă promisiuni și spune că noul sindicat va prezenta strategia de negocieri.  “Sunt convins că va avea succes acest sindicat. Nu mergem pe garanţii, la momentul potrivit vom prezenta aceste lucruri. Nu dorim, înainte de a se realiza acest sindicat, să facem promisiuni deşarte. Îmi doresc o colaborare cu toată lumea, nu numai cu administraţia”, a spus Roșca.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: