Deficit de actori la teatrul din Târgu-Jiu

Activitatea actorilor de la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu se desfășoară cu dificultate, asta din cauza numărului redus de personal. Cu toate acestea, actorii încearcă să facă față acestei situații, iar atunci când apar pe scenă publicul să fie mulțumit și să facă o impresie bună. Se  pare că până acum au reușit să facă acest lucru, pentru că și numărul spectatorilor a crescut și asta se vede la numărul de abonamente.

Actorii Teatrului „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu pot fi numărați pe degete, însă pasiunea pentru actorie și dragostea pentru public îi ajută să facă față provocărilor și să meargă mai departe. De cele mai multe ori reușesc acest lucru, iar acum, odată cu noua stagiune, actorii de la Târg-Jiu au pregătit spectacole noi, dar și surprize pentru public. „Vreau să vă spun că teatrul de la Târgu-Jiu este la nivel național teatrul cu cei mai puțini actori. În medie un teatru ar trebui să aibă minim 30 de actori, iar noi avem 22. Ne descurcăm cu greu, dar sperăm să rezolvăm această problemă începând de anul viitor. Sperăm să se deblocheze ceva posturi și să dăm drumul la angajări”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului „Elvira Godeanu”.

A crescut numărul abonamentelor

Deși numărul actorilor este mic, talentul acestora se reflectă în calitatea spectacolelor care atrag în sală din ce în ce mai mulți târgujieni, iar acest lucru este unul foarte bun și nu poate decât să-i mulțumească pe cei din conducere. „Vreau să vă spun că numărul spectatorilor a crescut din această stagiune. Ne-am dat seama din numărul abonamentelor încheiate. Avem aproximativ 600 de abonamente noi. Am pregătit spectacole noi pentru publicul din Târgu-Jiu, dar la cererea spectatorilor o să punem în scenă și spectacolele lor preferate”, a mai precizat Negrescu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: