Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Defileul Jiului, plin de gunoaie

Defileul Jiului s-a transformat în depozit de gunoaie. Atât pe malul Jiului, cât și în parcările amenajate, deșeurile menajere sunt la ele casă. Deși sunt tomberoane unde trecătorii ar putea arunca tot ce nu le mai folosește, aceștia preferă să arunce la întâmplare. De ecologizarea Defileului ar trebui să se ocupe angajații de la Drumurile Naționale, însă aceștia rar strâng gunoaiele din această zonă.

După Sărbătorile de iarnă și după topirea zăpezii, Defileul Jiului arată ca un adevărat depozit pentru deșeurile menajere. Cei care au tranzitat această zonă în perioada sărbătorilor și nu numai au considerat de cuviință să arunce sacii de deșeurile de la sărbători pe malul Jiului. Și trecătorii care s-au oprit în parcările special amenajate în Defileul Jiului au aruncat gunoaiele la întâmplare, deși aici sunt amplasate tomberoane. Acestea sunt goale, iar pe lângă este plin de gunoaie inclusiv lângă pancartele care îi atenționează pe trecători că se află în Parcul Național Defileul Jiului. Aici ar trebui să facă ecologizare angajații de la Direcția de Drumuri Naționale, cei care administrează acest tronson de drum, însă cei de la Primăria Bumbești-Jiu au fost cei care s-au mai ocupat de strângerea gunoaielor din defileu în cadrul unor acțiunii de voluntariat. „Am văzut că Defileul Jiului este plin de gunoaie în special în partea care aparține de județul Gorj. Cei de la Drumurile Naționale ar trebui să facă asta, dar se pare că au uitat. Primăria din Bumbești-Jiu a tot organizat acțiuni de strângere a gunoaielor cu elevii de la școală și cu voluntari din oraș, dar acum este și foarte frig și până la urmă nu e treaba noastră. Noi facem asta din simț civic poate la primăvară, când se va mai încălzi o să le dăm o mână de ajutor celor de la drumuri”, a declarat Constantin Bobaru.

În condițiile în care Defileul Jiului este plin de pet-uri, doze de bere, resturi animaliere sau tot felul de deșeuri menajere, se pare că cei de la Garda de Mediu sunt prea ocupați pentru a verifica această zonă sau poate că nu au fost sesizați. 

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: