Condamnare pentru șantajistul Honcilă

Bărbatul din Rovinari, acuzat de șantaj, ultraj și răzbunare pentru ajutorul dat justiției, toate săvârșite în concurs real și în stare de recidivă, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Târgu Jiu. Interlopul de 37 de ani va petrece ceva timp după gratii, asta dacă hotărârea instanței gorjene va rămâne definitivă.

Rovinăreanul a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru șantaj și la câte 6 luni de pușcărie pentru celelalte două infracțiuni. Instanța a contopit pedepsele în cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani și 4 luni închisoare.

„(...) dispune revocarea liberării condiționate pentru restul rămas de executat de 425 de zile, din pedeapsa de 3 ani închisoare, la care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr.369/2018 a Judecătoriei Tg-Jiu. În baza (...) adaugă la pedeapsa stabilită prin prezenta sentință, de 2 ani și 4 luni închisoare, restul de 425 de zile, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani, 4 luni și 425 de zile închisoare. Deduce din pedeapsa stabilită durata reținerii și a arestului preventiv, de la data de 04.09.2020, la zi”, se arată în minuta instanței.

Honcilă, devenit Săndulescu de la începutul acestui an, după ce a preluat numele soției, se află în arest preventiv din luna septembrie. El este acuzat că, pe 16 august 2020, sub amenințări cu acte de violență și distrugerea autoturismelor, a solicitat unui patron din comuna Bîlteni suma de 200 de euro. Câteva zile mai târziu, interlopul a amenințat cu moartea un polițist din Târgu Jiu.

Honcilă rămâne în arest preventiv, fiind obligat să achite 5.000 de lei cheltuieli judiciare statului. Sentința nu este definitivă.

În 2017, Honcilă a fost reținut într-un dosar de șantaj și amenințare.

Vizualizări: 6,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: