Demersuri pentru introducerea rețelei de gaze la Novaci

Orașul Novaci ar putea fi racordat la rețeaua de gaze. Administrația locală face demersuri în vederea obținerii avizelor pentru introducerea rețelelor în orașul de sub munte, dar și în stațiunea montană Rânca. ”Intenția este să aducem gazele la Novaci. Este nevoie de mai multe avize, de la Transgaz, de la OMV și de la Ministerul Economiei. Este o problemă importantă pentru mine, mai ales în condițiile în care masa lemnoasă deja este o problemă. Trebuie să ni se aloce o cotă de la OMV Petrom și Transgaz să fie de acord cu această investiție”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Conform autorităților, este vorba de o investiție de anvergură, drept pentru care din bugetul local ar fi imposibil de asigurat toată investiția. Autoritățile caută variante pentru a atrage fonduri în vederea implementării proiectului.

Pe lângă creșterea gradului de confort, prin introducerea rețelelor de gaze la Rânca, autoritățile spun că vor scăpa și de depozitele de masă lemnoasă, care în acest moment ocupă suprafețe extinse. Terenurile ar putea fi folosite ulterior pentru amenajarea unor parcări. Primăria Novaci va încheia săptămâna viitoare un contract cu o firmă specializată care să realizeze un studiu de fezabilitate pentru această investiție. Autoritățile vor solicita la OMV Petrom o cotă de gaze pentru 5-7 ani, atat pentru Novaci, cât și pentru localitățile limitrofe.

Vizualizări: 1,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: