Primarii din Gorj anunță tăierea salariilor

Primarii din Gorj cred că vor avea probleme în 2019 cu plata salariilor funcționarilor. Salariile au fost majorate anul trecut, iar acum trebuie să dea în plus norma de hrană de 300 de lei pe lună și voucherele de vacanță. Mulți primari vor să scadă salariile de încadrare pentru a putea da noile drepturi, dar per total angajații nu vor câștiga în plus. Câțiva primari au comentat situația la Radio Infinit.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a spus că a tăiat salariaților ultimul spor pe care îl mai aveau: “Sporul pentru condiții vătămătoare este singurul pe care îl mai lăsasem, pe celelalte le eliminasem încă de anul trecut. Era un spor obținut în baza unor buletine de analiză, dar, în baza unor discuții cu sindicatul și cu personalul din primărie, am ajuns la concluzia că mai bine renunțăm și la acest spor. Alternativa era să diminuăm salariile sau să reducem personalul”. Sporul la care salariații au înțeles să renunțe era de 5% și se aplica la salariul de încadrare.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a spus că toți primarii își pun problema salariilor. Problema a apărut după ce guvernul a stabilit că trebuie acordate normă de hrană și vouchere de vacanță, fără a exista bani pentru asta. Primarii vor să reducă salariile de încadrare astfel încât, cu acordarea noilor drepturi, veniturile să rămână la fel.

Primarul din Bălești a spus că deocamdată nu știe ce buget va avea, dar nu va accepta ca tot bugetul să meargă la salarii. “Nu voi accepta să conduc o primărie care doar să văruiască pomi și să elibereze adeverințe. Vreau să am bani la bugetul local și pentru a face lucrări”, a spus Mădălin Ungureanu, primarul din Bălești.

Primarul din Dănești, Emilian Rusu, spune că pe ianuarie nu are bani nici pentru salarii. “Nu știu dacă vom avea bani și de salarii, și pentru norma de hrană, și pentru vouchere”, a spus Rusu.

Primarul din Stănești, Ștefan Blideanu, s-a obișnuit deja cu lipsa de bani. “Eu am propus să mai creștem puțin impozitele și taxele locale, consilierii nu prea vor. S-ar putea să fie mai greu ca în 2018”, a spus Blideanu.

La Glogova creșterile salariale sunt binevenite, spune primarul Gheorghe Alpredi. “La comune salariile sunt mici, aici sunt puțini angajați, iar drepturile acestea sunt binevenite”, a spus primarul din Glogova.

Vizualizări: 4,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: