Ambulatoriul spitalului din Motru va fi extins

Administrația locală din Motru vrea să modernizeze și să extindă Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal. Unitatea funcționează la parterul spitalului, însă, din cauza spațiului insuficient, doar câteva cabinete își desfășoară activitatea acolo.

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru a moderniza ambulatoriul, dar și să îl extindă. ”Lucrez numai cu banii altora, că noi nu avem. A fost lansată cererea de finanțare, suntem în faza clarificărilor. Vechiul ambulatoriu a fost vândut cabinet cu cabinet privaților de administrația Hanu. Acum suntem nevoiți să reabilităm ce avem în incinta spitalului, la parter, pe o bucată de tronson. Este insuficient pentru a desfășura întreaga activitate. Și ne-am gândit să extindem. Cum în spital nu mai era loc, trebuie să reabilităm la parter și să extindem cu o clădire alăturată, nouă. Va avea regim de P+1”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Administrația locală spune că vrea să înființeze noi cabinete, de chirurgie, chirurgie pediatrică, obstetrică-ginecologie, cardiologie și altele. Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,7 milioane lei. Contribuția primăriei este de circa 174 mii, adică 2% din valoarea proiectului.

Autoritățile locale spun că mai dețin două cabinete în cadrul vechii policlinici, care în prezent nu sunt utilizate. Acestea urmează să fie închiriate sau vândute de primărie.

Vizualizări: 2,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: