Demisia, singura variantă a lui Ruşeţ. Pedeliştii nu-l mai vor!

Preşedintele PD-L Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, a declarat ieri că dacă Ion Ruşeţ şi Nicolae Daviţoiu nu-şi dau demisia din fruntea partidului, marţi vor avea o surpriză. Fugaru a spus la Radio Infinit că în funcţie de deciziile luate în Colegiul Director al PD-L de astăzi, ceilalţi membri ai organizaţiei de la Gorj vor acţiona.

Ion Fugaru a făcut acuzaţii grave la adresa colegilor de partid. Acesta aminteşte că Nicolae Daviţoiu nu a luat nici 5% în lupta cu Victor Ponta. Acesta a mai spus că Nicolae Daviţoiu a făcut blat cu PSD-ul şi că, la Târgu-Cărbuneşti, cumnatul său nu l-a sprijinit pe Dan Vâlceanu, ci pe candidatul USL.

Fugaru mai spune că nu înţelege de ce cei doi nu-şi dau demisiile. „Sunt vinovaţi de rezultatul alegerilor. Să se ducă partidul cu ei cu tot? Ţin atât de funcţii. Partidul trebuie reorganizat, dar nu cu ei“, a spus acesta.

Fugaru a mai declarat că a fost contactat de mai mulţi democrat-liberali din teritoriu, nemulţumiţi de rezultatul alegerilor şi promite că dacă cei doi, Ruşeţ şi Daviţoiu, nu renunţă la scaune vor avea o surpriză. „Aşteptăm să vedem ce se va decide la Colegiul Director, dacă nu-şi dau demisia veţi vedea săptămâna viitoare ce se va întâmpla”, mai spune Fugaru.

Ruşeţ pleacă la pachet cu Blaga

Membrii conducerii PDL şi liderii judeţeni ai partidului se reunesc vineri pentru prima dată după alegerile parlamentare de duminică, la care formaţiunea a înregistrat un eşec. Şedinţa se anunţă tensionată, Falcă cerând deja public demisia lui Blaga, iar Udrea dând de înţeles că vrea să-i ia locul. Preşedintele filialei Gorj, Ion Ruşeţ, este dispus să demisioneze numai dacă şi Vasile Blaga va face acelaşi lucru, motivând că face parte din echipa acestuia.

Cu puţin peste 16% din voturi, adică doar 80 din 588 de mandate în viitorul Parlament, PDL şi aliaţii săi din ARD au obţinut cu câteva procente bune sub scorul pe care mizau, de până la 24%. De altfel, deşi se credea că liderii alianţei Vasile Blaga şi MRU şi-au ales colegii strategice, după vot şi ei au avut emoţii, existând la un moment dat riscul să nu prindă Parlamentul.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: