Denis și Remus, campionii din Stoina

Denis Ilinca este elev în clasa a VI-a la Grupul Școlar Industrial Stoina și de câțiva ani face karate. Tânărul s-a apucat de acest sport după ce a cunoscut în comună un băiat cu doi ani mai mare, Remus Tulpea, care împreună cu sora lui practicau acest sport. Denis a fost convins de Remus să se înscrie la antrenamente și așa cei doi au ajuns acum să participe la competinții internaționale, unde au reușit să ducă România pe podium.

Cei doi sportivi au zeci de diplome acasă. „Primul concurs în străinătate la care am obținut rezultate a fost în Belgia. Eu am obținut locul I, iar Remus locul IV. A urmat apoi o competiție în Germania unde eu am obținut locul III și Remus locul I. Și la Alba Iulia am participat la un concurs internațional. Acum ne pregătim pentru două competiții importante care se vor desfășura în Germania și Polonia”, a precizat Denis.

De două ori pe săptămână, cei doi merg la antrenamente la zeci de kilometri distanță de casă, însă atunci când obțin premii uită de sacrificiile pe care le fac. „Antrenorul nostru este de la Alba Iulia. De două ori pe săptămână avem antrenament la Țicleni sau la Târgu-Cărbunești. Nu putem spune că este greu pentru că tot ce facem este din plăcere. Nu ne obligă nimeni, însă vrem performanță”, a spus Remus.

Sunt susținuți de autorități

Autoritățile locale din comuna Stoina sunt mândre de cei doi sportivi prin intermediul cărora localitatea a devenit cunoscută și peste hotare. „Ne mândrim cu cei doi copii, mai ales că Denis este și elev aici la noi, la Stoina. Meritele i-au fost mereu recunoscute de noi. L-am felicitat și l-am susținut și financiar atunci când a fost posibil. Acum i-am cerut toate diplomele să-i facem o surpriză. De Remus am aflat de curând că face și el karate, pentru că el studiază la o școală din Dolj și de aceea nu l-am identificat. Vor face o demonstrație aici în localitate cu prilejul activităților organizate de mărțișor”, a precizat primarul Ioana Bușe.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: