Ce investiţii au în plan autorităţile din Căpreni

Pentru autoritățile locale din Căpreni anul 2014 ar putea fi unul foarte bun, asta dacă proiectele întocmite vor beneficia de finanțare. Un accent deosebit se pune pe Centrul de Sănătate din localitate, care a fost extins, modernizat și care anul acesta ar trebui să fie utilat cu cele necesare.

Autoritățile locale din comuna Căpreni au depus o serie de proiecte de dezvoltare a localității pentru care încă mai așteaptă finanțare. Cea mai îndrăzneață investiție este sistemul de canalizare pentru majoritatea satelor din Căpreni, dar și asfaltarea unui drum comunal. „Vream să introducem canalizare în toată comuna, mai puțin satele Bulbuceni și Aluniș. Am depus proiect prin PNDL, iar valoarea este de 8 milioane de lei. Am mai avea asfaltarea drumului spre satul Bulbuceni care a fost aprobată, investiția este de 5,5 milioane de lei. Am făcut și licitație, însă a fost anulată. Sperăm să reușim să rezolvăm ceva anul ăsta. Am depus un proiect și la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui cămin cultural de care avem nevoie”, a precizat Emil Cătănoiu, primarul din Căpreni.

Se caută fonduri pentru dotarea Centrului de Sănătate

Autoritățile locale din comuna Căpreni acordă o atenție deosebită Centrului de Sănătate din localitate care a fost reabilitat și acum trebuie dotat conform normelor în vigoare. „Noi am reabilitat tot centrul de sănătate și l-am extins. Am făcut o cantină cu 15 locuri pentru că avem 15 paturi în Centrul de Sănătate. Trebuie să înlocuim tot mobilierul pentru că nu mai corespunde nimic și să dăm drumul la cantină. Mobilierul este de când s-a înființat centrul și cred că are peste 30 de ani. Într-o clădire nouă nu putem lăsa mobilierul acela. Am avea nevoie cam de 100.000 de lei. Am depus ceva proiecte pentru a obține acești bani, dar încercăm să mai facem  câte ceva și din bugetul local”, a mai spus Cătănoiu.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: