Deputaţii PDL Gorj sar în apărarea foştilor colegi din minerit

Cosmin Popescu şi Severus Militaru, ambii deputaţi PDL de Gorj, au luat public apărarea foştilor lor colegi din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, despre care spun că sunt acuzaţi pe nedrept.

Presupusul furt a 2,5 milioane de tone de cărbune din depozitele carierelor Lupoaia şi Roşiuţa continuă să stârnească vii discuţii. Conducerea SNLO a explicat deja prin două comunicate de presă că respectiva cantitate nu a fost niciodată extrasă şi că doi comisari ai Gărzii Financiare au ajuns în mod eronat la o astfel de concluzie. În apărarea celor din SNLO au sărit şi deputaţii Cosmin Popescu şi Severus Militaru, cei doi fiind ani buni angajaţi ai sistemului minier.

Cosmin Popescu susţine că i-ar fi uşor să spună că furtul ar fi real, mai ales că presupusul prejudiciu s-ar fi produs pe timpul fostului directoru al SNLO, Eugen Davidoiu. Reamintim că Popescu a fost dat afară din SNLO de către Davidoiu, care a încercat să îndepărteze din societate toţi angajaţii care aveau legătură cu PDL. Cu toate acestea, Cosmin Popescu spune că acuza privind dispariţia a milioane de tone de cărbune în doi ani şi jumătate, fără să observe nimeni, este atât de absurdă, încât nu poate fi luată în calcul.

Ministrul Nica, luat la întrebări

Deputaţii Popescu şi Miliaru i-au adus ieri la cunoştinţă ministrului de Interne Dan Nica felul în care imaginea unei societăţi comerciale de interes major pentru judeţul Gorj este terfelită cu ajutorul şi chiar din interesul unor angajaţi ai statului. Practic, deputaţii i-au adresat ministrului trei întrebări, adică tot atâtea invitaţii de a face lumină într-un caz care arată ori incompetenţa organelor de cercetare, ori şi mai grav folosirea instituţiilor statului în interese obscure.

Întrebările adresate de cei doi deputaţi ministrului Dan Nica sunt: Au solicitat organele de poliţie Gărzii financiare să facă o verificare a stocurilor de cărbune la EMC Motru?; Au indicat organele de poliţie modul de calcul care să stea la baza notei de constatare a Gărzii Financiare şi care a dus la acel prejudiciu, când în mod normal trebuia făcută o expertiză?; De ce datele evident eronate şi absurde au devenit publice?

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: