Deputatul Iriza anunţă fuziunea Accent TV cu Tele 3

Mişcări interesante pe piaţa media din Gorj. Două televiziuni susţinute de oameni importanţi din PSD au obţinut licenţa şi urmează să emită. Este vorba de Accent TV, unde acţionar este deputatul PSD Scarlat Iriza şi Gorjeanul TV, post deţinut de familia secretarului de stat Bebe Ionică. Pe de altă parte, Tele 3, post deţinut în principal de sindicatele miniere, rezistă cu greu pe piaţă şi ar putea fuziona cu Accent TV, după cum a dezvăluit chiar Iriza. Mai mult, deputatul PSD s-ar putea asocia pentru susţinerea trustului de presă cu democrat-liberalul Nicolae Daviţoiu, care nu a dezminţit, dar nici nu a confirmat informaţia.

Deputatul Scarlat Iriza caută doi investitori cu care să deschidă o televiziune locală. Deputatul de Gorj a demarat procedurile pentru acest lucru, însă spune că ar mai avea nevoie de doi politicieni puternici din Gorj. „Într-adevăr că acolo mi-ar mai trebui doi investitori să vină lângă mine. Este vorba de TV Accent ca și Radio Accent, și va avea un profil ca și radioul. Sunt în stadiu avansat cu proiectul. Am luat toate aprobările de la CNA, avem contracte cu firmele de cablu și urmează să luăm echipamente și să-i dăm bătaie. Cum am spus, aș mai avea nevoie de investitori. Aș vrea să fie doi social democrați sau liberali. Am purtat discuții cu diverși, dar când vine vorba de bani toată lumea se dă în spate, pentru că o televiziune cheltuiește. Radio Accent trăiește în acest moment pe picioarele lui pentru că e un radio ascultat și trăiește din publicitate măruntă și angajați puțini. În televiziune trebuie să bagi ceva bani în ea ca să înceapă să producă și în plus televiziunea nu e un radio. Nu vreau să ne pripim ca să nu facem nimic”, a spus Iriza. Sursele noastre susţin că Iriza a bătut palma nu cu un uselist, ci cu democrat liberalul Nicolae Daviţoiu, pentru susţinerea noii televiziuni.

Accent TV ar fuziona cu televiziunea sindicatelor

Scarlat Iriza ia în calcul în acest moment și o fuziune între Accent Tv și Tele 3, la care sindicatele miniere şi clubul Pandurii deţin majoritatea acţiunilor. Iriza susține că nu a purtat nicio discuție în acest sens pentru că „nu-i cunoaște pe acționarii de la Tele 3 Media”. Și, pentru că vrea ca televiziunea să fie una profesională, Iriza s-a pus la punct cu noile tehnologii. „Este posibilă o fuziune între Tv Accent și Tele 3, deși ei au o structură și eu nu știu cine este acționar acolo. N-am făcut niciun pas în acest sens până acum. Îmi trebuie un social democrat puternic, un liberal puternic pe care nu i-am găsit. La vorbe mulți vor, dar când e vorba de bani... O televiziune trebuie făcută după noile tehnologii, cu camere de luat vederi cu wireless să nu mai mergi cu carul de reportaj după tine, camere profesionale cu care să transmiți în direct de peste tot”, a explicat deputatul.

Face pasul spre Mişcarea Populară?

Pe scena politică din județul Gorj au apărut zvonuri cum că deputatul Scarlat Iriza ar fi curtat de Mișcarea Populară și că acesta ar fi tentat să părăsească barca puterii. Iriza neagă aceste zvonuri și susține că nu are de gând să părăsească partidul în care activează de aproximativ 24 de ani și cu ajutorul căruia a ajuns parlamentar de Gorj. Iriza susține că totul a pornit de la inițiativa sa de a face o televiziune locală pentru oameni. „Aoleu.... Eu sunt de 24 de ani în această structură politică, social democrată, și nu cred că mai am timp să mai schimb partidul la vârsta pe care o am eu și la ceea ce am eu de gând să fac în continuare. Astea sunt niște vorbe. Într-adevăr că vreau să fac pentru oameni un post de televiziune profesionist și poate de aici a plecat treaba cu Mișcarea Populară. Chiar dacă m-ar căuta, nu mă interesează. Dacă vă uitați la declarațiile mele politice eu nu aș putea să stau la aceeași masă politică cu omul care a distrus această țară și care se numește Traian Băsescu”, a declarat Scarlat Iriza.

SURSE

Potrivit unor surse Tv Accent va fi susținut financiar de Scarlat Iriza – deputat PSD, Nicolae Davițoiu – consilier local PDL și Nae Băloi – om de afaceri. Apropiați ai acestora susţin și faptul că noua televiziune va începe să emită de pe data de 15 octombrie.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: