Deputatul Iriza: CEO intră în insolvenţă până la toamnă!

Deputatul Scarlat Iriza a tras din nou un semnal de alarmă în ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia. Iriza crede că entitatea energetică din Gorj va intra în insolvenţă până la toamnă. Acesta continuă să-l învinovăţească pe pesedistul Ion Călinoiu de situaţia proastă a companiei. Iriza este însă contrazis de Ion Ruşeţ, director în companie, care crede că deputatul face doar declaraţii politice.

Iriza spune că nu-l mai suportă în preajma sa pe Ion Călinoiu, din cauză că a distrus compania energetică. „De Ziua Drapelului, n-am stat lângă Ion Călinoiu, să nu mă îmbolnăvesc de „călinită”, am stat cu poporul, mai în spate. Nu-mi va trece niciodată supărarea pe acest individ, care a distrus judeţul nostru. Nu ştiu dacă trecem de vară ca entitatea noastră, Complexul Energetic Oltenia, să nu intre în insolvenţă. Cred că trebuia să plec mai repede de lângă Ion Călinoiu, pentru că la vremea respectivă se puteau face multe ca acest Complex să nu ajungă în situaţia în care va ajunge în viitorul apropiat”, a declarat Scarlat Iriza, preşedinte PSRO Gorj.

Deputatul a precizat că piaţa de energie a scăzut foarte mult. „CEO va intra în insolvenţă, iar eu zic că nu mai apucă toamna, pentru că eolienele şi fotovoltaicele îşi fac treaba la momentul de faţă, energia ţării a scăzut extraordinar de mult, undeva la media de 6000 MW/oră, iar eu zic că e foarte puţin faţă de 8.000 de MW/oră”, a menţionat Scarlat Iriza.

În replică, Ion Călinoiu spune că Iriza nu ştie decât să ponegrească pe toată lumea. „Iriza ştie să dea târcoale, să ponegrească în stânga şi în dreapta, nu are nimic de a face cu judeţul”, a declarat Călinoiu.     

Contrazis de Ruşeţ şi Pisc

Deputatul Iriza este contrazis şi de Ion Ruşeţ, director în cadrul companiei energetice. „Nu ştiu ce informaţii are domnul Iriza, sigur nu are informaţii corecte despre Complexul Energetic Oltenia. Noi nu avem astfel de date, dar dacă domnul Iriza are date suplimentare, în calitate de deputat, şi este un om responsabil, să le prezinte publicului. După părerea mea, cred că este o dorinţă a dânsului de a ieşi în plan public în calitate de tânăr preşedinte al unui tânăr partid”, a declarat Ion Ruşeţ, director în cadrul CEO.

Şi sindicalistul Pisc Scrădeanu l-a contrazis pe Iriza. „Nu cred că Oltenia va avea parte de un asemenea tratament, de insolvenţă. (...) Oltenia are într-adevăr nevoie de vânzare de energie să poată să-şi acopere împrumuturile, dar trebuie să recupereze banii de la Craiova, Oradea, RAAN, CET Govora. Compania va avea viitor, indiferent cine va fi cine decide soarta sistemului energetic. Trebuie să aibă viitor, pentru că reprezintă pionul principal în asigurarea independenţei energetice”, a declarat preşedintele Federaţiei Energetica, Ioan Pisc Scrădeanu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: