Deputatul Iriza critică Guvernul Ponta că a dat bani puțini la primării

Deputatul Scarlat Iriza dă vina pe Guvern și pe Consiliul Județean pentru situația financiară în care se află primăriile în acest moment. Totodată Iriza dă asigurări că rectificarea va fi una pozitivă, asta pentru că a smuls o promisiune de la premierul Ponta care i-a spus că „își va îndrepta ochii puțin și spre Gorj”. Parlamentarul din colegiul 3 a ținut să laude primarii PDL pentru investițiile făcute în comune, chiar dacă sunt în opoziție.

La o analiză simplă a problemelor din colegiul 3, deputatul Scarlat Iriza a scos în evidență faptul că lipsa banilor este principala problemă cu care se confruntă autoritățile locale. În acest context, parlamentarul arată cu degetul spre Guvernul Ponta și spre Consiliul Județean, care au alocat puțini bani la primăriile din Colegiul 3 și au reușit să se descurce numai primăriile importante. Iriza dă exemplu primăriile conduse de primarii din opoziție, cum ar fi Turburea și Fărcășești, care au reuşit să se descurce şi pe timp de criză. „Problema banilor este vitală în colegiul meu. Foarte puțini bani au venit de la Guvern și puțini bani a împărțit și Consiliul Județean în tot județul, inclusiv în colegiul meu. Lucrurile s-au mai mișcat în comunele puternice din punct de vedere financiar, asta însemnând Fărcășești, Turburea, cât de cât la Bâlteni, Plopșoru. Fărcășești este cea mai bogată comună din colegiu și acolo sunt asfaltate și ulicioarele, nu numai ulițele. Comunele sărace, cum este Săulești, nu au primit cât era necesar”, a precizat Scarlat Iriza.

Îi învață pe primari să ia ochii alegătorilor

În timp de criză, când guvernul din care face parte și deputatul Iriza pune la grea încercare autoritățile locale, parlamentarul din Colegiul 3 dă asigurări că primăriile vor primii ceva bani la rectificarea anunțată pentru luna octombrie, ca „oamenii să vadă că primarii sunt interesați să facă investiții”. Mai mult decât atât, Iriza speră în promisiunile lui Victor Ponta că va avea în vizor județul care i-a oferit încă un mandat de deputat. „Sper ca la rectificare primăriile din colegiul meu să primească ceva bani, măcar ca oamenii să vadă că primarul este interesat să facă ceva investiții vitale. Nu cred că va fi rectificare bugetară negativă, pentru că noi cu colectarea banilor la bugetul statului stăm foarte bine. Suntem pe undeva pe locul 4 și cred că o să primim bani. Ne-a promis și premierul că va îndrepta ochii puțin spre Gorj”, a mai precizat Iriza.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: