Deputatul Iriza, ţinta unor reclamaţii false la poliţie

Deputatul Scarlat Iriza, recent plecat din PSD, a fost reclamat la Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru fraude economice. Sesizarea a fost făcută în numele medicului urolog gorjean Dumitru Răuţ Bratiloveanu. Acesta spune însă că nu-l cunoaşte personal pe Scarlat Iriza şi că sesizarea respectivă nu a fost făcută de el. Iriza crede că este o înscenare pusă la cale de Ion Călinoiu, lider al PSD Gorj. În momentul de faţă, poliţia face cercetări pentru a depista persoana care a semnat în numele medicului Răuţ.

Deputatul Scarlat Iriza se plânge de faptul că este urmărit de Ion Călinoiu, acesta încercând să-l şicaneze după ce a ieşit în presă şi a cerut în nenumărate rânduri demisia liderului PSD. Iriza îl acuză pe şeful judeţului de faptul că ar fi pus pe cineva să-i facă o reclamaţie falsă la poliţie. „Ion Călinoiu este paranoic, mă urmăreşte pe la colţuri. De mai multă vreme primesc mesaje care pe mine mă bagă la bănuieli rău de tot. Am primit un telefon, iar apoi o hârtie semnată de un distins medic din Târgu Jiu, cum că acesta ar fi făcut o reclamaţie la poliţie împotriva mea pentru nişte fraude. Semnatarul reclamaţiei ar fi medicul urolog Răuţ, însă omul acesta nu ştie absolut nimic. Spune că nu a făcut nici o sesizare împotriva mea, nici măcar nu ne cunoaştem. Cu toate acestea, reclamaţia a fost făcută de cineva, de un om, iar eu nu am decât un singur adversar politic, Ion Călinoiu. Reclamaţia a fost făcută direct la Bucureşti, la IGPR, de unde a fost trimisă spre soluţionare la Târgu Jiu, la secţia economic”, a declarat Scarlat Iriza. Acesta susţine că are motive întemeiate pentru a crede că în spatele „mârşăviei” stă Ion Călinoiu. „Eu cred că această mârşăvie este făcută de către Ion Călinoiu care îmi poartă sâmbetele. De asemenea, cred că tot el a născocit că eu aş fi comandat articolul denigrator la adresa Danei Volintiru (n.r. – soţia procurorului DNA Dănuţ Volintiru), care a apărut în presă. S-ar fi zvonit că eu împreună cu Toni Greblă şi Marin Condescu l-am fi plătit. Eu nu am nici un motiv să fac aşa ceva, nu am dosar la DNA, nu am nimic. Repet, cred că toate mizeriile sunt puse la cale de Ion Călinoiu. Mi-e silă să stau lângă astfel de oameni. Dacă aş mai fi tânăr mâine aş pleca din judeţ”, a precizat Iriza.

Medicul Răuţ: E o mare porcărie!

Deputatul Scarlat Iriza susţine că medicul urolog ar fi fost târât în acest scandal din cauză că i-ar fi refuzat anumite favoruri şefului judeţului. „La Călinoiu nimic nu e întâmplător. Am înţeles că medicul Răuţ ar fi fost preşedintele unei comisii de concurs şi ar fi fost sunat de Ion Călinoiu pentru a angaja două fete, pile ale lui. Medicul ar fi refuzat, concursul a fost unul corect, iar pilele lui Călinoiu au rămas pe dinafară”, a declarat Scarlat Iriza.

Aceste acuzaţii sunt dezminţite de Dumitru Răuţ Bratiloveanu. Medicul este însă interesat să afle cine a făcut reclamaţia în numele lui, mai ales că nu are nici un rol în viaţa politică. „Eu nu am făcut nici o reclamaţie, nu este semnătura mea acolo. Nici măcar nu-l cunosc pe acest domn Scarlat Iriza, nu l-am văzut niciodată în viaţa mea. Nu am nici o legătură nici eu şi nici familia mea cu dumnealui sau cu membrii familiei sale. E o mare porcărie ceea ce se întâmplă. În viaţa mea nu am văzut o mizerie mai mare ca aceasta. Nu este adevărat nici că domnul Călinoiu mi-a cerut anumite favoruri. Nu am nici o legătură cu dumnealui, nu ne cunoaştem foarte bine, pe domnul Călinoiu l-am văzut în urmă cu foarte mult timp la o masă festivă. Mie nu mi-a cerut nici Ion Călinoiu şi nici managerul spitalului să angajez pe cineva”, a declarat Dumitru Răuţ Bratiloveanu.

Medicul urolog aşteaptă să fie chemat la poliţie. „Nu ştiu ce se întâmplă, dar vreau să aflu cine şi-a bătut joc de mine, de m-a târât în toată porcăria asta. Eu nu am nici o legătura cu politica, nu am de-a face cu partidele lor. Am primit o scrisoare acasă de la Bucureşti, de la Ministerul de Interne, cum că l-aş fi reclamat pe domnul Scarlat Iriza. Pe data de 6 aprilie am fost la IPJ Gorj, dar era plecat inspectorul ce răspunde de acest caz. Aştept să fiu chemat să dau declaraţie în acest sens şi vreau să se identifice persoana care a făcut sesizarea în numele meu. Se poate verifica semnătura, semnătura mea nici măcar nu poate fi imitată”, a precizat medicul Răuţ.

Călinoiu: Iriza visează urât noaptea

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră acuzaţiile lui Iriza ca fiind fantasmagorice. „Demisia mi-o cere, e actul meu de voinţă unilateral. Sunt solicitări absurde! Referitor la faza cu urmărirea, eu cred că Iriza visează urât noaptea, eu nu urmăresc pe nimeni. Iriza să-şi vadă de treaba lui, Iriza nu e un subiect pentru mine. Cea mai importantă pentru mine este responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în faţa gorjenilor şi iată că am ajuns la al treilea mandat”, a declarat Ion Călinoiu.

Liderul social-democraţilor neagă orice legătură cu această sesizare, inclusiv cu dorinţa sa de răzbunare pe medicul Răuţ. „În ceea ce îl priveşte pe medicul Răuţ vreau să vă spun că nici nu-l cunosc pe acest om, n-am schimbat două vorbe cu el, nici pomeneală să-i fi cerut anumite favoruri. Lui Iriza îi recomand un control psihiatric”, a precizat Călinoiu.

CERCETĂRI

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj spun că se vor face cercetări în ceea ce priveşte sesizarea venită de la Bucureşti. „Există o petiţie venită de la IGPR spre soluţionare la noi, petiţia este făcută în numele domnului Răuţ şi se află la Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice. În zilele următoare va avea loc o discuţie cu domnul Răuţ cu privire la cele sesizate. În primul rând se va verifica dacă reclamaţia a fost făcută de dumnealui”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: