Primari din Gorj, despre noile restricții: Sunt luate decizii împotriva cetățenilor

Noile restricții impuse de autorități sunt considerate ca fiind aberante de unii primari din Gorj. Conform noilor decizii, magazinele se vor închide de la ora 18:00, iar intrarea în case se face începând cu ora 20:00. Aceste măsuri se aplică localităților care depășesc 4 cazuri la mia de locuitori în 14 zile.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, spune că sunt decizii luate împotriva cetățenilor, dar și a mediului de afaceri. Acesta mai declară faptul că se așteaptă ca în perioada următoare să fie mari probleme economice și sociale, tocmai din cauza acestor restricții.

”Sunt luate decizii împotriva cetățenilor, mediului de afaceri și împotriva noastră a tuturor pentru a ne închide gura. Eu  mă aștept la mari probleme din punct de vedere economic și social. Nu mai putem să comunicăm unii cu alții. Parcă acest virus are un grafic sau un program, că după ora 18:00 nu mai este virusul în zonă. Sunt niște lucruri aberante, din punctul meu de vedere”, a spus Cosmin Morega, la Radio Infinit.

De aceeași părere este și primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia. Acesta spune că oamenii s-au săturat să stea în case, fiind deja un haos total. ”Oamenii au început să nu mai respecte aceste restricții și de aici s-a declanșat un haos total. Oamenii s-au săturat să stea închiși în casă. Vor începe muncile agricole, cetățenii trebuie să meargă la câmp, iar dacă vor fi prinși de poliție, vor fi sancționați. Nu se distruge pandemia cu aceste restricții impuse de la centru. Sunt prostești. Au închis școli, dar nu și mall-uri. Nu închid marile magazine și le închid pe astea mici, oamenii nu au de unde să cumpere. Nu se face așa ceva”, a spus Geogia.

Localitățile din Gorj cu incidență mai mare de 3 sunt: Stănești 5,09, Stoina 4,48, Turcinești 4,28, Godinești 4,07, Bumbești Jiu 3,81, Runcu 3,48, Căpreni 3,46, Bengești Ciocadia 3,1, Cîlnic 3,09. La nivelul județului au fost 26 de infectări în ultimele 24 de ore. Târgu Jiu și Motru au deja cifre de scenariu galben, având incidențe de 2,94 respectiv 2,98.

La nivel național au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate, dar și 175 de decese.

Vizualizări: 3,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: