Romanescu: Mi se pare anormal să închizi magazinele la ora 18:00

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, își dorește ca restricțiile legate de pandemie să fie stabilite de autoritățile publice locale. Edilul consideră că o delegare a acestor atribuții ar ajuta mult, iar anumite localități nu ar mai ajunge să fie carantinate.

”Consider că ar trebui ca autoritățile centrale să delege o parte dintre aceste atribuții către autoritățile publice locale și aici nu mă refer doar la primării. De exemplu, într-o localitate mică, într-o familie sunt 8 membri și toți depistați pozitiv, asta înseamnă carantină pentru acea localitate. Este mult mai corect dacă situația se știe bine la nivelul județului, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Dacă poți izola focarul la nivelul localității respective, de ce trebuie să carantinezi întreaga localitate? Sunt multe aspecte pe care cel de la centru nu le pot simți atât de bine, așa cum le simte primarul, reprezentantul DSP-ului sau ISU. Delegarea aceasta i-ar elibera puțin de toată această presiune”,  spune Romanescu.

Primarul se arată indignat de faptul că autoritățile centrale i-au pasat doar obligații, iar dreptul de a-și reprezenta cetățenii nu i-a fost delegat.

”Și alți primari solicită acest lucru. Spun că nu este bine. Din păcate, eu nu am văzut transferate decât obligații către autoritățile publice locale. Să facem dezinfectare, să pregătim centre, să semnăm contracte cu medicii și asistenții sau să gestionăm situația. Nu mi se pare normal să mi se transfere doar obligația, iar dreptul de a-mi reprezenta cetățeanul niciodată nu mi-a fost delegat. Mi se pare anormal să închizi magazinele la ora 18:00, deja se bulversează toți cetățenii din localitatea respectivă. La Târgu Jiu, din fericire, indicele de infectare este în grafic”, a mai spus Romanescu.

Luni, la Târgu Jiu, indicele de infectare era 3,3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Dacă mai scade puțin, la 1 aprilie municipiul ar putea ieși din scenariul roșu. Luni au fost la Târgu Jiu primele proteste împotriva restricțiilor, proteste tot mai răspândite în toată țara.

Vizualizări: 5,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: