Derbi pentru locul zece

Pandurii se confruntă cu numeroase probleme de lot pentru meciul cu Oţelul Galaţi de azi. Echipa din Târgu Jiu nu-l poate folosi pe Mădălin Murgan în centrul terenului pentru că este suspendat, Cârţu fiind nevoit să găsească alte soluţii de compromis. Pentru a compensa absenţa acestuia, dar şi pentru că nu doreşte să-l titularizeze din nou pe Păcurar, este posibil ca tehnicianul să mizeze pe Tilincă la mijlocul terenului. Pe lângă Murgan tehnicianul nu va putea conta nici pe alţi cinci jucători accidentaţi Vancea, Hidişan, Ghindeanu, Rusu şi Tremonti. 

Pe lângă problemele de lot, mai vechi există acum posibilitatea de a nu putea fi folosit nici fundaşul central Martinovic care acuză probleme medicale fiind incert pentru acest joc. „Martinovic are o leziune uşoară pe muşchi, dar în funcţie de evoluţia lui şi de diagnosticul medicului va putea sau nu va putea juca la meciul cu Oţelul. Cert este că el e în cantonament cu lotul şi dacă va fi apt va juca” a explicat secundul Florin Bejinaru înaintea partidei de azi. Acesta a precizat că meciul cu Oţelul este privit ca o finală pentru locul zece: „Meciul cu Oţelul e o finală pentru locul zece. Cel mai important e acest meci cu Oţelul pentru stabilirea ierarhiei în clasamentul final, e finala pentru locul zece. Dacă vom câştiga vom fi pe locul zece iar dacă nu înseamnă că nu ne îndeplinim obiectivul de a ocupa locul 6-10.” Acesta se bazează pe evoluţia bună a echipei de la meciul cu CFR Cluj, sperând ca şi la meciul cu Oţelul să fie reeditată: „Evoluţia bună din meciul de la Cluj ne dă speranţe pentru un meci bun la partida cu Oţelul Galaţi. Cu toţii am văzut la meciul cu CFR o altă faţă a pandurilor, am văzut o echipă motivată care a vrut să câştige jocul şi care a făcut tot posibilul să joace bine. Săptămâna aceasta de pauză nu cred că a scos echipa din acel ritm şi sper într-o evoluţie la fel de bună ca la jocul de la Cluj şi la meciul cu Oţelul. E şi un meci de moral pentru că după meciul de la Galaţi din tur am fost acuzaţi de către jucătorii şi conducătorii celor de la Oţelul că am practicat anti-fotbal şi că nu s-ar fi putut juca fotbal cu noi atunci. Ne-a deranjat la momentul respectiv ceea ce s-a spus şi de aceea ar trebui acum să arătăm ca o echipă care joacă fotbal şi să ne adjudecăm cele trei puncte şi implicit locul zece în clasament.”
 Oţelul a venit la Târgu Jiu de luni şi a avut deja două antrenamente programate pe terenurile de la Târgu Jiu, preşedintele Marin Condescu precizând că le-a pus la dispoziţie chiar două terenuri: „Cei de la Oţelul au ajuns deja la Târgu Jiu şi se pregătesc intens. Ne-au cerut să la punem la dispoziţie terenul de antrenament. Şi în spiritul care ne caracterizează pe noi de a fi de fiecare dată gazde bune, la fel cum am fost şi cu celelalte echipe, le punem la dispoziţie şi terenul de antrenament şi terenul sintetic. Noi nu primim acelaşi tratament când mergem în deplasare să jucăm pe terenurile altor echipe, dar sperăm ca de fiecare dată să facem noi primul pas pentru ca pe viitor lucrurile să se reglementeze şi la acest nivel, cel puţin la prima ligă deşi ar trebui la toate competiţiile. Gazdele ar trebui să fie obligate să pună o bază sportivă pentru antrenament la dispoziţie.”
 Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, consideră că jocul de azi va fi unul dificil pentru echipă mai ales că gălăţenii sunt decişi să nu cedeze uşor: „Este un meci foarte greu pentru Pandurii, Oţelul a venit la Târgu Jiu cu două zile înainte de meci şi e clar că şi ei îşi propun acelaşi lucru ca şi noi şi mai e şi Gloria Bistriţa care nu va avea un meci uşor la Buzău. Suntem trei echipe care ne batem pe locul zece dar noi avem avantajul locului zece care nu este totdeauna un atu. Dar eu cred că vom bate şi vom fi pe locul zece.”

Jocul nu e televizat 

Partida dintre Pandurii şi Oţelul nu va fi televizată aceasta fiind decizia televiziunilor care au foarte multe alte derbiuri de transmis la aceeaşi oră. „Meciul nu este televizat pentru că aşa au decis cei de la tv. Nu ştiu de ce au decis aşa pentru că doar la Bistriţa de regulă există nişte probleme de transmisie şi meciurile de acolo nu se prea televizează. Acum trebuie să-i şi înţelegem şi pe cei de la tv pentru că, disputându-se toate meciurile la aceeaşi oră le-a fost foarte greu să fie prezenţi pe toate stadioanele” a comentat preşedintele clubului gorjean. 


Balaj, lăudat de gorjeni 

Arbitrul care va conduce la centru meciul cu Oţelul este Cristi Balaj care va arbitra după aceea şi finala Cupei României. Preşedintele Marin Condescu a precizat că a existat intenţia de a cere arbitri străini dar s-a renunţat la idee: „Este o anumită optică generală dincolo de aspectul că trebuie un alt tratament pentru cei care au avut nefericirea să fie sub anchetă. Fotbalul românesc a devenit mai atractiv acum şi prin aceste arbitraje care au fost imparţiale, nu neapărat cele mai corecte. Eu cred că delegarea lui Cristi Balaj este echivalentă cu una din delegările care ar fi fost făcute la cel mai înalt nivel cu arbitri din afară, deci e o decizie foarte bună. Am fost foarte mult dezavantajaţi în acest sezon de arbitri dar fără să considerăm că au fost vinovaţi, au făcut-o din greşeală.”


Accesul gratuit la meciul cu Oţelul

La partida de azi cu Oţelul doritorii vor putea intra gratis la meci dar în limita locurilor disponibile după cum a precizat preşedintele Marin Condescu: „Este accesul gratuit dar e puţin populist să spunem că vor intra gratis pentru că nu vor fi mulţi ci doar câteva sute de oameni care vor putea intra pentru că ceilalţi au abonamente. Aşa că pentru 200 sau 300 de bilete pe care să le vindem am luat decizia de a permite accesul acestora gratuit. Există tendinţa de a spune de fiecare dată când se intră gratis pentru că şi acţionarii noştri mai sunt şi oameni politici şi au obişnuinţa de a profita de aceste ocazii. Dacă ar fi fost 10 000 de locuri era o chestiune importantă dar aşa. Fiind şi ultimul meci, sperăm să îi pregătim pe oameni şi pentru ceea ce va urma la meciul de sâmbătă din Cupa României.”


Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: