Despăgubiri halucinante cerute de Hanca și Vînă la Craiova

O situație bizară se petrece la Universitatea Craiova acolo unde Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă fac parte din lot dar se judecă cu clubul la comisii. Cei doi se antrenează sub comanda lui Eugen Neagoe şi sunt cu salariile la zi dar cer clubului despăgubiri de peste două milioane de euro.

Chiar dacă sunt la antrenamente cu lotul și au fost sub comanda lui Eugen Neagoe în ultimul timp, cei doi solicită încetarea raporturilor contractuale şi daune uriașe, după ce au fost excluşi din lot de Mirel Rădoi de pe 12 noiembrie 2022. Jucătorii au fost readuși la prima echipă pe data de 7 decembrie, după plecarea lui Rădoi.

Cazul celor doi este în pronunţare la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, soluţia urmând a fi anunţată la începutul lunii următoare. „Hanca solicită 2.5 milioane de euro, reprezentând clauza și salariile până la finalul contractului, iar Vînă a cerut 300.000 de euro, bani care ar acoperi salariile până la finalul contractului”, a dezvăluit Pro Sport care scrie că suma pe care Rotaru ar putea s-o achite către cei doi ar putea ajunge la 7.8 milioane de euro: „În contractul lui Sergiu Hanca există o clauză de două milioane de euro. În cazul în care el ar părăsi Craiova, ar fi obligat să plătească această sumă, iar dacă ar fi dat afară de olteni, aceștia ar trebui să plătească banii. De partea cealaltă, Ionuț Vînă are și el o clauză asemănătoare, singura diferență fiind că fotbalistul ar trebui să plătească 5 milioane de euro dacă vrea să rupă contractul, în schimb oltenii n-ar trebui să achite decât salariile dacă ar vrea să-l „execute”. Totuși, dacă acest caz va ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Vînă va putea cere și el plata celor 5 milioane de euro, deoarece TAS consideră abuzive aceste clauze și spune că jucătorul trebuie să aibă aceleași drepturi ca clubul. Astfel, suma pe care Rotaru ar putea ajunge s-o achite ar fi de 7.8 milioane de euro”.

Situația este însă șocantă pentru că Sergiu Hanca şi Ionuţ Vînă fac parte din lotul Universităţii Craiova şi au încasat şi salariile, chiar dacă nu au fost trecuţi pe foaia de joc în meciul din prima etapă a anului, la Botoşani, pentru că Hanca era suspendat, iar Vînă nu a intrat în planurile lui Eugen Neagoe pentru acel meci.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: