Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Despăgubită cu 10.000 de lei după ce a fost obligată să se prostitueze

Verdict al judecătorilor gorjeni într-un dosar de trafic de persoane şi prostituţie instrumentat de procurorii DIICOT, o victimă a traficanţilor urmând să primească despăgubiri pentru abuzurile la care a fost supusă.

Membrii clanului Căldăraru vor sta după gratii şi vor trebui să achite şi daune morale victimelor sale, Leodor Căldăraru fiind considerat şeful grupării respective. Zece ani de puşcărie a primit acesta şi cinci ani de interzicere a unor drepturi civile au decis magistraţii în cazul său. Aceiaşi decizie a fost luată şi pentru Constantin Lăzăroiu, Ilie Trancă, dar şi pentru Mărgel Oradia, zisă „Ialomiţa”. Femeia avea un bar în Târgu Jiu despre care anchetatorii susţineau că este folosit pentru racolarea fetelor, deşi, pe parcursul audierilor, „Ialomiţa” a spus că afacerea i-a picat şi a fost nevoită să meargă la muncă în străinătate, moment în care fetele pe care le avea angajate ar fi rugat-o să le ia şi pe ele peste graniţă.

Arestaţi preventiv

Trancă, originar din Craiova, a fost prins pe aeroportul Otopeni în timp ce încerca să scoată două fete peste graniţă, după reţinerea lui urmând mai multe percheziţii la domicilii din Gorj şi Olt ale suspecţilor, acţiunea având loc în februarie anul acesta. Cercetările au fost finalizate în mai, iar de atunci procesul se află pe rol la Tribunalul Gorj, sentinţa de acum fiind pronunţată extrem de repede, alte procese similare durând şi ani de zile până la emiterea unui verdict. Decizia judecătorilor despăgubeşte una dintre victime cu o sumă de bani pe care trebuie să îi achite unul dintre proxeneţi, Lăzăroiu, acesta fiind prins după ce în anii trecuţi încercase să se ascundă prin Mexic, Statele Unite şi Canada, folosindu-se inclusiv de o carte de identitate falsă, el nefiind singurul care este bun de plată. „Admite în parte cererea de constituire parte civilă a părţii vătămate Falcoe Laura. Obligă pe inculpatul Lăzăroiu Constantin la 10.000 lei reprezentând daune morale către aceasta. Admite în parte cererea de constituire parte civilă a părţii vătămate Pucă Irina. Obligă pe inculpatul Trancă Ilie la 5.000 lei daune morale către aceasta”, se arată în decizia magistraţilor gorjeni.

Cine crede însă că membrii grupării s-au ales doar cu atât se înşeală. Magistraţii au decis să le „usuce” buzunarele pe care odinioară le aveau doldora de euro obţinuţi din obligarea fetelor, inclusiv minore, să se prostitueze. „Confiscă de la inculpatul Căldăraru Leodor suma de 2.000 euro primită de acesta de la partea vătămată Grigore Leonarda (Hintea), sumă expediată de membrii familiei acesteia la data de 10.12.2008. Confiscă de la inculpatul Căldăraru Leodor suma de 5.000 lire sterline reprezentând produs al infracţiunii în raport cu Nistia Marius Vasile. Confiscă de la inculpatul Trancă Ilie suma de 80.000 euro reprezentând sume obţinute din comiterea infracţiunii de trafic de persoane. Confiscă de la inculpatul Lăzăroiu Constantin suma de 6.000 euro obţinută din comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi proxenetism”, au decis magistraţii

Inculpaţii au fost obligaţi să achite şi diferite cheltuieli judiciare statului, suma cea mai mare fiind de 10.000 de lei. Toţi patru sunt arestaţi preventiv, la finalul procesului ei declarând că judecata nu a fost una dreaptă întrucât victimele nu au fost aduse în faţa lor pentru a fi audiate şi a le răspunde la întrebări.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: