Despre rău, Dian Popescu, Ciurel şi alţii asemenea

Suntem în post şi este momentul să ne reamintim ce e răul şi ce-l deosebeşte de bine. Sf. Maxim Mărturisitorul spune că: „Răul nici nu era, nici nu va fi ceva ce subzistă prin firea proprie. Căci nu are în niciun fel fiinţă, sau fire, sau putere, sau lucrare în cele ce sunt... răul este abaterea lucrării puterilor sădite în fire de la scopul lor şi altceva nimic”. Altfel spus,  răul nu este un principiu al creaţiei, al existenţei sau al fiinţei. Răul este ulterior creaţiei şi se făptuieşte exclusiv prin alegerea fiecăruia dintre noi.

Prin tot ce a făcut în ultimii ani, Laurenţiu Ciurel a încălcat prea multe din convenţiile cimentate în societate conform firii şi scopurilor comune. Nu mai are rost o trecere în revistă a relelor comise, căci şi vorbind despre rău săvârşeşti răul. Va rămâne de neuitat discriminarea comisă de Ciurel împotriva femeilor, prin acordarea primei de ziua lor doar acelora care făceau parte din sindicatul agreat, sindicat constituit cu scop politic.

Dian Popescu şi alţi domni de la PSD ori lideri sindicali aserviţi regimului Ciurel, înţelegeţi că nu puteţi să-l mai susţineţi! Dacă îl alegeţi pe Ciurel alegeţi răul. Sf. Augustin spune că răul are puterea de a ispiti, rezistaţi acestei ispite şi nu mai justificaţi, nu mai susţineţi răul. Convenţiile despre bine şi rău sunt atât de profund şi definitiv încorporate fiinţei umane încât oricât aţi încerca prin vorbe care contrazic sau răstălmăcesc faptele nu veţi reuşi să înlocuiţi în mintea oamenilor binele cu răul. Dincolo de interesele personale, de gaşcă, de partid, de orice fel de interese, nu se poate să justificaţi încălcarea unei convenţii exprimată prin proverbul „lupul paznic la oi”, nu puteţi convinge pe nimeni că Şova şi Ponta au luat banii de la CE Rovinari, pe semnătura lui Ciurel, muncind. Uneori 27 de ore pe zi! Veţi reuşi să-i prostiţi pe unii o perioadă, dar nu majoritatea şi nu pentru totdeauna.

La final, iată motto-ul ales de Teşu Solomovici la „Talmudul, Cartea Sfântă a evreilor”. „- Care este esenţa Talmudului? – Nu fă altuia ce ţie nu-ţi place. Asta-i totul, restul sunt vorbe”. Sunt spusele lui Hilel cel Bătrân  şi sunt adevărate de peste 2.000 de ani. Dacă nu v-ar plăcea să fiţi terorizaţi cum au fost mii de salariaţi ai CEO în aşa-zisul proces de restructurare, nu-l mai susţineţi pe Ciurel, nu mai săvârşiţi răul!

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: