Deţinuţii, familiarizaţi cu folosirea cardurilor

Toţi deţinuţii penitenciarului Târgu Jiu s-au familiarizat cu folosirea cardurilor chiar dacă unii nu ştiu să scrie şi să citească. Aceştia îşi fac cumpărăturile cu ajutorul cardurilor şi efectuează convorbiri telefonice. Periodic, solicită extrasul de cont şi îşi ţin evidenţa cheltuielilor. 

Cei 447 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu îşi fac cumpărăturile, de la magazinul din incinta unităţii, cu ajutorul cardurilor. Deşi înainte de încarcerare unii nici nu văzuseră cum arată un card, la doar câteva luni de la implementarea sistemului, deţinuţii s-au familiarizat cu folosirea lui. Zilnic, persoanele private de libertate folosesc cardul pentru a-şi achiziţiona cafea, ţigări şi alimente. Valoarea cumpărăturilor efectuate săptămânal nu trebuie să depăşească jumătate din cuantumul salariului minim pe economie. Cardurile se alimentează de către familie sau cu veniturile obţinute de ei din diferite activităţi.

Pot fi apelate 10 numere

Cu ajutorul cardului deţinuţii mai pot să efectueze maxim trei convorbiri telefonice care să nu depăşească 10 minute, în total. Persoanele private de libertate au posibilitatea să folosească telefoanele de pe holurile secţiilor de deţinere, în fiecare zi între orele 8,00-13,00 şi 14-18,00. Pot apela  doar 10 numere de telefon declarate în momentul emiterii cardului. În cazul în care deţinutul va suna la un alt număr din afara listei, apelul îi va fi respins. „Cardurile se emit la cerere, iar evidenţa încasărilor şi a cheltuielilor se face de către Serviciul Contabilitate din cadrul unităţii pe fişe nominale, unde se înscriu sumele primite de la familie sau cele realizate de ei prin diferite munci. Deţinuţii care vin prin transfer de la un alt penitenciar care nu are implementat acest sistem, primesc carduri, dacă îşi manifestă intenţia în acest sens. Cardurile le sunt foarte benefice persoanelor private de libertate, pentru că nu vor mai fi nevoite să poarte grija banilor”, a declarat Simona Dumitriu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: