Deţinuţii, supravegheaţi de studenţii de la Academia de Poliţie

Studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti efectuează un stagiu de practică la Penitenciarul Târgu Jiu.  Aceştia trebuie să se acomodeze cu deţinuţii secţiile de deţinere şi mai ales cu supravegherea persoanelor private de libertate.

Penitenciarul Târgu Jiu a selectat elevi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, arma Penitenciare, pentru a efectua practică în cadrul instituţiei. Este vorba de doi cursanţi, care au domiciliul stabil în judeţul Gorj. „Din totalul de şapte candidaţi, în urma probelor eliminatorii, trei au reuşit, doi sunt repartizaţi la noi şi unul a optat să facă practica la Bucureşti. Obiectivele stagiului sunt stabilite de Academia de Poliţie, elevii în primul rând trebuie să se acomodeze cu secţiile de deţinere, paza şi supravegherea persoanelor private de libertate”, a precizat Adrian Toniţa, comisar şef în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu.

Studenţii care efectuează practică în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, recunosc că nu este chiar uşor să  lucrezi cu deţinuţii. „Este puţin mai dificil să lucrez cu persoanele private de libertate, sunt o categorie mai specială şi trebuie reabilitaţi”, a spus Marius Căldăruşă, student în anul I la Academia de Poliţie.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: