Dezbatere: Unde învață tinerii să muncească?

USR Tineret a organizat astăzi, la Hotel Story din Târgu Jiu, evenimentul intitulat NextGen Jobs.     


Această activitate a avut ca scop realizarea unei dezbateri, în cadrul căreia tinerii din comunitate au putut pune întrebări si au primit răspunsuri legate de șomaj, perspectivele de dezvoltare a pieței muncii și modul în care politica ar putea contribui la crearea de locuri de muncă.

Cei care au întreținut discuțiile de astăzi sunt: Oana Țoiu (deputată), Radu Miruţă (deputat), Alina-Roxana Gîrbea (co-fondatoare Femei în politică), Mihai Gabriel Costea (președinte USR Tineret), Alexandra Popescu (reprezentanta Consiliului Național al Elevilor) și Mircea Meriacri (reprezentant al Consiliului Tineretului din România). De asemenea, prezentă la dezbatere a fost și Andra Paralescu, președinte USRT Gorj, cea care s-a ocupat de buna organizare a evenimentului.


La conferința au participat studenți și elevi, care și-au dorit să afle ce soluții propun politicienii și organizațiile de tineret pentru rezolvarea problemei locurilor de muncă.

“Puneți presiune acolo unde activați pentru ca punctual să se poată rezolva această problemă a tinerilor de pe piața muncii”, a transmis Mircea Meriacri.

Printre problemele identificate, a fost semnalată si lipsa consilierilor psihopedagogici din școli. Un singur consilier psihopedagogic nu poate se îndrume elevii dintr-o școala întreagă în timp util.


Printre întrebările abordate s-au numărat: “Ce putem face să aducem oamenii înapoi în orașul natal?”, “Tinerii unde învață să muncească?”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: