Dezbateri şi controale pentru reautorizarea Termocentralei Rovinari

Autorizaţia de mediu a Termocentralei Rovinari expiră la finalul acestei luni. CE Oltenia a demarat procedurile pentru obţinerea unei noi autorizaţii integrate de mediu, însă procesul se anunţă a fi unul de durată, cu dezbateri publice şi controale. Fără autorizaţie, centrala electrică nu va putea funcţiona.

CE Oltenia a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj solicitarea de obţinere a autorizaţiei integrate de mediu pentru cea mai fiabilă termocentrală, cea de la Rovinari. O astfel de autorizaţie are valabilitate timp de 10 ani, iar cea a centralei electrice rovinărene expiră la 31 decembrie anul acesta. CE Oltenia a cerut reautorizarea celor patru grupuri energetice: nr.3, 4, 5 şi 6. Procesul va fi unul de durată, spun cei de la APM Gorj. „CE Oltenia a depus documente pentru autorizaţia integrată. Au depus raport de amplasament şi formular de solicitare. Vom face verificarea de amplasament şi după aceea o dezbatere publică. Din punct de vedere al încadrării în emisii nu trebuie să fie probleme. Sunt respectate valorile după directivele europene, şi pe emisii, şi pe deşeuri. Ar putea avea probleme pe zgomot. S-a dezvoltat încontinuu, casele sunt în apropiere şi nimeni nu a zis nimic. Vedem în documentaţie când analizăm şi la dezbaterea publică ce probleme sunt”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Pisc: Este conform legii!

Nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte zgomotul produs de instalaţiile termocentralei, dă garanţii directorul Ion Pisc. „Investiţiile s-au făcut după lege, este 65 de decibeli la incintă. Aceasta este legea şi se respectă. Acum, că în anumite condiţii mai apare şi 66 sau cât apare pe uliţe, este altceva, dar este conform legii”, a explicat Ion Pisc, directorul Termo Rovinari.  

Pentru cealaltă termocentrală din Gorj, cea de la Turceni, CE Oltenia a obţinut autorizaţia de mediu integrată în anul 2015. „La Termocentrala Turceni vor să revizuiască autorizaţia pentru grupul 7, dar mai întâi trebuie să facă denoxarea”, a precizat directorul APM Gorj. 

Vizualizări: 1,238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: