DGASPC Gorj: Jumătate din înscrişi au renunţat la concurs

Peste 80 de persoane şi-au depus dosarele pentru cele 10 posturi pentru care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a organizat ieri concursuri. Cu toate acestea, doar aproximativ jumătate dintre candidaţi s-au prezentat la examen. Asta după ce în urmă cu o săptămână, subiectele altor concursuri au fost făcute sub ochii candidaţilor, în prezenţa presei. Rezultatele probei scrise vor fi afişate în cursul zilei de astăzi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a organizat ieri concursuri pentru ocuparea a 10 posturi de kinetoterapeut, asistent medical şi infirmieră. Cele mai solicitate au fost posturile de asistent medical şi infirmieră pentru care s-au înscris 35, respectiv 38 de persoane. Numărul candidaţilor s-a înjumătăţit însă în ziua examenului. „Iniţial, pentru cele 10 posturi scoase la concurs s-au depus 82 de dosare, însă la examen s-au prezentat doar 48 de candidaţi. Probabil, ceilalţi au aflat că subiectele se fac în mod corect şi nu s-au considerat bine pregătiţi pentru a promova concursul. Ca şi săptămâna trecută, subiectele au fost făcute pe loc, sub ochii candidaţilor pentru a înlătura orice speculaţii”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Chiar dacă s-a asigurat transparenţa, au existat şi persoane nemulţumite de nota obţinută. „După concursurile organizate săptămâna trecută au fost înregistrate două contestaţii, una la proba scrisă şi una pentru proba orală. Nici una nu s-a confirmat, notele nemodificându-se. Lucrarea contestată a fost recontrolată în prezenţa candidatului, pe lege. În ceea ce priveşte proba orală, interviul a fost înregistrat, iar comisia de examen a reascultat înregistrarea în întregime”, a mai precizat Corina Drăgan.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, rezultatele concursurilor de ieri vor fi afişate în cursul zilei de astăzi. Cei nemulţumiţi de nota obţinută la proba scrisă vor avea posibilitatea de a face contestaţii în 24 de ore.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: